Simon Delden till Vallentuna Hockey

Midsommar närmar sig, men det är inte dags för semester än. Lagbygget fortsätter gå vidare och det finns några forwardplatser att fylla på. Idag har vi glädjen att presentera en hård arbetande tvåvägsforward i form av Simon Delden.

 

Simon Delden är an norrortskille som har fått den stora delen av sin hockeyutbildning i USA. Redan som 16-åring åkte han till Hoosick, New York där han spelade i tre år. Efter ”Prep-School” åren spelade Simon två säsonger juniorhockey i USA innan han flyttade tillbaka till Sverige till säsongen 2021-2022. Efter det har han hunnit representera Huddinge och Segeltorp i Hockeyettan i 91 matcher. Utvecklingen har gått framåt och förra säsongen var han bästa målskytt i sitt lag med 12 mål. Nu tar han nästa steg i karriären och ska representera Vallentuna Hockey i nästa säsong.

Simon är en hårt jobbande tvåvägsforward som kan spela både forward och center. Han tar stort ansvar defensivt, men kan också göra mål som förra säsongen visade. Han är väldigt träningsvillig och vill utvecklas varje dag. Dessutom är han en norrortskille från början så han passar bra i våran rekryteringsprofil”, säger Jussi Salo.

”Det är väldigt kul att få bli en del av Vallentuna Hockey. Det är en förening som erbjuder en proffsig miljö och alla förutsättningar för att utvecklas. Redan efter det första samtalet med Jussi kände jag att Vallentuna har något spännande på gång, och jag ser fram emot att vara med på resan”, meddelar Simon Delden.

Foto: Kevin Liljegren