SHL-meriterad målvaktstränare och en erfaren sjukgymnast till Vallentuna Hockey

Midsommar har passerat och semestertider närmar sig för många. För sportchefer i olika hockeylag är det inte dags att slappna av än. Det finns fortfarande platser att fylla på i många lag. En viktig del i lagbygget är så klart ledarstaben och Jussi Salo har jobbat hårt för att hitta den bästa möjliga konstellationen för nästa säsong. Idag har vi stor glädje att presentera SHL-meriterade Robin Blidstrand som ny målvaktstränare och Henrik Edfeldt som ny sjukgymnast för Vallentuna Hockeys A-lag.

 

Vi börjar med Robin Blidstrand. En 30-åring som har ca. 10 års erfarenhet som mv-tränare. Mest i AIKs organisation, men även i IK Oskarhamn i SHL.

”Jag känner Robin mycket väl från säsongen 2018-2019 när vi jobbade tillsammans i AIK. Då funkade vårat samarbete utmärkt bra och jag vet att det kommer att göra även nu. Kommer bli kul att jobba med honom igen”, börjar Jussi Salo och fortsätter: ”Robin är en väldigt duktig modern målvaktstränare. Han är också väldigt duktig med video så vi kommer att få mycket hjälp i den biten också. Han har alltid väldigt bra dialog med målvakter och han besitter väldigt hög kunskap i modernt målvaktsspel. Han har jobbat i den högsta nivån i Sverige och kommer att bidra även i spelet framför mål i det defensiva och offensiva. Jag är väldigt glad att vi har kunnat signa Robin till Vallentuna Hockey”, berättar Jussi Salo.

”Jag ser fram emot att vara med Vallentuna. Sedan ett år har jag väntat på ett uppdrag där jag känner en trovärdighet för klubben och där det finns en tydlig plan och ambition vilket jag tycker att Vallentuna har idag. Vi har två duktiga målvakter som jag följt sen juniortiden och jag ser fram emot att hjälpa dom ta nästa steg i sina karriärer samtidigt som jag vill använda min erfarenhet och även bidra till spelet båda framför eget mål och det offensiva”, meddelar Robin Blidstrand.

En fysioterapeut/Sjukgymnast är alltid viktigt att ha i ett hockeylag. Det finns alltid små skador och skavanker som måste behandlas för att säkerställa snabb återhämtning. Nästa säsong får A-laget njuta av Henrik Edfeldts behandlingar. Henrik, som har jobbat tre säsonger med TV-Pucklag och som har många års erfarenhet from hockey, kommer att vara med laget två gånger/vecka och i alla hemmamatcher.

”Jag tycker det är väldigt viktigt att vi har kunnat signa Henrik. Först och främst för återhämtningsdelen, men även rehabilitering och förebyggande träningar. Henrik besitter stor kunskap inom hockeyrelaterade skador och att han kan vara med laget kontinuerligt är väldigt bra. Killarna kommer att få behandlingar snabbt och hålla sig fräscha hela tiden”, säger Jussi Salo.

”Jag har ju haft mina barn i Vallentuna Hockey i många år och trivs väldigt bra här och när Jussi kontaktade mig om en förfrågan för den här säsongen så lät det intressant. Och efter första mötet med Jussi och Kevin så kändes det rätt direkt. Det ska bli riktigt roligt att vara med på den här resan och få delamed mig av mina kunskaper”, meddelar Henrik Edfeldt.

Vi kan också meddela att Martin Johansson och Yngar Söderström fortsätter som materialare för A-laget är ledarestaben för nästa säsong klar.