Klart med tv-sändningar för Hockeyettan – Staylive blir ny samarbetspartner: ”Det här är ett stort avtal för oss” * Säkrat i fem år

Här är ett skönt besked till klubbarna och fansen i Hockeyettan.

Vi kan i dag berätta att det är klart med tv-sändningarna för kommande säsong.

Staylive kommer fortsätta sända matcherna på den befintliga plattformen och det nya avtalet är på fem år. 

– Det här är ett stort avtal för oss och det känns skönt att det äntligen är på plats, säger Jens Israelsson, vd för Hockeyettan.

Avtalet med ATG, som sänt Hockeyettan i tre säsonger, gick ut i våras och under sommaren har ligans styrelse och nye vd Jens Israelsson jobbat stenhårt för att få till en ny samarbetspartner för bild- och ljudrättigheterna.

Nu är det äntligen i land.

Hockeyettan har, tillsammans med klubbarna, beslutat att Staylive ska bli den ”nya” partnern till Hockeyettan. 

Staylive, som varit med som partner de tre senaste åren och byggt och tillhandahållit den streaming-plattformen vi sänt på, blir ny samarbetspartner från och med säsongspremiären i höst. 

Avtalet är på fem år. 

– Det här är ett stort avtal för oss och det känns skönt att det äntligen är på plats. Nu ska vi jobba stenhårt för att det blir bra upplevelser och sändningar i höst, säger Jens Israelsson, vd för Hockeyettan.

Han fortsätter:

– Jag kan och vill inte gå in på några siffror här, men det handlar om mångmiljonbelopp. Pengar som på sikt kan bygga varumärket Hockeyettan och ligan och dess klubbar ännu starkare. 

Arbetet med att säkerställa bra sändningar har pågått hela augusti och kommer nu trappas upp ytterligare. 

– Som en lång tidigare leverantör till Hockeyettan, är vi nu väldigt glada att utveckla det till ett partnerskap istället. Att verka för ligans bästa, tillsammans med alla medlemsföreningar, känns väldigt bra, säger Pontus Karsbo, vd på Staylive.

En nyhet i avtalet är att klubbarna själva nu kan tjäna extra pengar på att få sina fans att köpa abonnemang. .

För varje abonnemang som säljs till respektive klubb – köparen kan själv välja klubb här när köpet ska genomföras – går en viss summa direkt till favoritklubben.

Klubbarna kommer också kunna få inkomster baserat på antalet tittare, på såväl hemma- som bortamatcher. 

Det kommer under inledningen av seriespelet finnas tre alternativ att köpa matcherna:

  • PPV 
  • Månadsabonnemang
  • Säsongsabonnemang

Hockeyettan och Staylive jobbar gemensamt på sista detaljerna här och kommer inom kort att släppa exakta priser och abonnemang och hur man kan beställa matcherna.

Boden, som inte längre tillhör ligaorganisationen, finns inte med i nya avtalet.

Det gör just nu inte heller Karlskrona HK, som i fjol sände hemmamatcherna på egen plattform.

– Vi har 38 av 40 klubbar med oss in i det här och det är väldigt positivt. Vi jobbar för att få med alla klubbarna i detta och det hade förstås varit det optimala i vår ambition att bygga ligan, men just nu är vi inte där. Vi får återkomma i den frågan, men det viktiga är att kunna gå ut och berätta för fans och klubbarna att det nu är klart med ett nytt avtal och att matcherna kommer sändas i höst, säger Jens Israelsson.

Hockeyettan och Staylive jobbar nu också aktivt tillsammans för att få in fler partnerskap till ligaföreningen. 

  Som en del i det nya partnerskapet så ska Hockeyettan tillsammans med Staylive titta på paketeringen av mediarättigheterna. Det betyder att parterna har för avsikt att, till relevanta partners, finna nya partnerskap för ligan genom sublicensiering och andra väl utvecklade samarbeten. Vi jobbar tillsammans för ett uttalat mål – att maximera Hockeyettans utveckling, säger Staylives vd Pontus Karsbo.

Det nya avtalet börjar gälla från seriepremiären 30 september.

Jens Israelsson, vd för Hockeyettan och Pontus Karsbro, vd på Staylive. 

FAKTA – DETTA ÄR STAYLIVE

Staylive är en ledande aktör inom Streaming/OTT lösningar – både i Norden och Europa. Bolaget grundades 2013 med en vision om att ta fram en lösning för streaming av video med ökad tillgänglighet, förenklad användning och valmöjlighet för kunden. Med Staylives plattform finns ett stort fokus på att maximera möjligheterna till en kommersiell affär. Föregående år distribuerade Staylive mer än 1 000 000 timmar av livesändningar, för kunder som bland annat Sportbladet, SportExpressen, Elitserien i Bandy och IndyCar. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

Besök oss på hemsidan staylive.io

Superguide 22/23 – ALLT du behöver veta om säsongen * Strecken i tabellerna * Spelschemat * Play off & kval