Inför SIK – Vimmerby

Ikväll är det så dags för sista träningsmatchen, tillika genrep inför seriepremiären. Vi tar emot Vimmerby HC i Billingehov och pucken släpps kl. 19.00. Vi öppnar entrén kl. 18.00 och grillar riktigt fina fredagsburgare! Så kom hit och gör fredagskväll med oss!

Hemsidan har tagit ett snack med Staffan Lundh inför kvällens match.

Senaste matchen mot Troja slutade med förlust. En bra match för att vara träningsmatch. Vad är din analys av matchen?

– Vi mötte ett riktigt intensivt och hårt jobbande Troja som i början satte hård press på oss. Det märktes att de var lite längre fram i säsongen än senast på Billingehov men ändå tycker jag vi matchar upp på ett bra sätt och visar att det finns mycket kvalité i årets SIK upplaga. En jämn och bra match med lite övertag i chanser till Troja bl.a. ett effektivare PP från deras sida. Där ska vi nu jobba mer intensivt att få fart på vårt spel den närmaste veckan inför serie. Men jag är nöjd hur vi uppträder som lag och sen får vi slipa vidare på hela vårt spel. Men hockey är ju också mycket tillfälligheter och allt går inte förutse.

Genrep ikväll mot Vimmerby. Ett Vimmerby som blandat en del det senaste, vinst 4-0 mot Vita Hästen och förlust 2-5 mot Nybro senast. Ett lag som spelar en fartfylld hockey av det vi sett på försäsongen hittills. Vad ska vi hålla ett öga på tycker du?

Ja, de verkar fått ihop det på ett bra sätt. Nr.1 kanske är att ha koll på deras rörliga spel i anfallszon men vi måste ju samtidigt utmana på ett bra sätt framåt och slå hål på deras försvar som bl.a gett 3 hållna nollor under försäsongen.

Vad blir fokus i kvällens match för lagets och egen del?

– Det är ju mycket av helheten när vi kommit så här pass långt så jag ser mer fram emot att vi får en bra match mot en bra motståndare än just specifika saker. Det är ju inte så att man kommer till en seriepremiär och då kommer allt fungera eller att tro att man gör klart en del och så fungerar det resten av året. Utan det är ett kontinuerligt jobb att träna och ta sig framåt under hela året. Därför är det väl inte så stort fokus eller oroande på det ena eller andra. Det roliga tycker jag är att laget tagit till sig mycket av det vi håller på med och sen får vi se vecka för vecka var det leder.

Vem står i mål ikväll? Bred trupp innebär att några vilar?

– Wallin står idag och vi tycker så här långt att det är han som har stafettpinnen inför serien. Sen kan mycket hända och Fritz är med på ett mycket bra sätt och utmanar så vi känner oss komfortabla med målvaktssituationen. Anton Sundin vilar då han fick en puck olyckligt i ansiktet på träning på backsidan. Simon Siwert och Charlie Scherman på forwardssidan. Charlie bröt oturligt tån på ett fyspass men vi hoppas ändå att han snart kan få vara i verksamheten igen. Konkurrensen är hård men skapar ju också att det inte går att ta vilodagar i det vi håller på med utan att det driver oss framåt.