Hudik redo för premiär i norr

Seriepremiär!

Smaka på ordet. Glöm det som varit och gläds åt det som är nu. Hockeyettan drar igång i helgen, nästan exakt fem månader efter det dramatiska kvalslutet där nere i Halmstad där Hudik Hockey för några minuter var i allsvenskan.

Den här säsongens stora förändring är att HHC nu har flyttats till den norra serien efter en rad av år med spel i östra serien – den som ibland lite vanvördigt kallas för ”Tunnelbaneserien” med tanke på att det är där som div.1-lagen från Stockholms förorter håller till. Den här säsongen kommer sex av de tio lagen i östra serien från Stockholms-området.

För Hudiks del väntar nu istället resor till bland annat Kiruna, Boden, Piteå, Teg och Vännäs istället för några timmar i bussen söderut på E4. Det här innebär också att resekostnaderna hamnar ett par hundra tusen över fjolårets, bland annat därför att det nu också blir fyra övernattningar med spel två dagar i rad på bortaplan.

Så här ser premiäromgången ut:

Piteå-Kiruna AIF och Sundsvall-Örnsköldsvik på lördag och sedan Kalix-Boden, Hudiksvall-Teg och Kiruna IF-Vännäs på söndag.

Vi har kollat med HHC-tränaren Dennis Hall hur han ser på försäsongen och hur det känns inför seriestarten.

– I stora drag ser det bra ut. Jag tycker att vi nu i våra bästa stunder har en högre högstanivå än den förra säsongen. Det vi jobbar med nu är att få upp lägstanivån och att vi kanske pendlar lite för mycket. Det är inget konstigt med det. När man får in nya spelare så blir det som en ny process. Men jag tycker att de har klarat det riktigt bra och att de har hittat sina roller, säger HHC-tränaren.

– Det vi har kört med nu är ju inte bara ett karbonpapper på vårt spel från förra säsongen utan vi försöker naturligtvis utveckla spelet ytterligare och det gäller ju också spelarna som är kvar sedan förra säsongen. Det tar sin tid och det kommer vi att fortsätta med även när serien är igång.

– I bortamatchen mot Väsby tycker jag att vi tog kliv när det gäller det som ska vara våra vår grundidentitet med hårt arbete och att vi tar tillbaka pucken när vi tappar den, menar Dennis.

HHC har bara spelat sex matcher inför premiären. Hur ser du på det?

– Det känns väl okej, tycker jag. Om man spelar för många matcher innan serien kan det bli lite slentrian och att det kanske inte riktigt kittlar i alla lägen.

Hur har skadorna påverkat era förberedelser?

– Just nu (tisdag) har vi väl bara en spelare utanför träning så det har börjat rätta till sig, men det är klart att det har påverkat det vi gör. Om man har ett grundtänk kring ett backpar eller en forwards-lina så blir det förstås mindre tid tillsammans, men samtidigt öppnas det ju för andra att kliva fram och på det sättet kan det till och med bli en positiv effekt, menar Dennis Hall.

Och flytten till norra gruppen och de långa resorna?

– Bara kul. Vi får möta nya lag och resorna kan man också utnyttja till något nyttigt. Det kan vara bra att det händer något. Man får bryta ett mönster med rutinmässigt spel onsdag-söndag hela säsongen. Nu får vi övernattningar och dubbla bortamatcher redan på den här nivån, så jag ser inget problem med det, tvärtom. Det blir ett helt annat schema och det tror jag kan vara bra.

Dennis Hall känner sig redo, laget är garanterat redo. Alla har förväntningar inför starten.

– Och när det gäller publiken på våra hemmamatcher så fick vi ju känna lite på den pulsen under sista delen av förra säsongen. Vi hoppas att publiken kommer tillbaka nu, säger Dennis Hall inför premiär-nedsläppet på söndag.

Klicka HÄR för att boka din favoritplats till hemmapremiären söndag den 2/10 kl. 16.

Skribent: Lars Gösta Larsson