Kapten Frick: Vi har mer gemenskap i år

Idag så tillkännagav Bois tränartrojka vilka som får det ärofyllda uppdraget att vara kaptener kommande säsong. Det visade sig bli samma kaptenstrio som förra säsongen, med Johan Frick som kapten och Lukas Larsson och Jesper Lindén som assisterande. Hemsidan ville givetvis ta sig ett snack med kaptenen, men stör mitt under ett blöjbyte på den fyra månaders dottern, så hemsidan återkommer några minuter senare. 

Hur funkar det med att vara pappa?

– Bra, sambon gör ett hästjobb när jag jobbar och är på hockeyn, så får man komma hem och avlasta på kvällarna. Sedan är jag föräldraledig på fredagar så då får vi lite tid med.

Apropå papparoll, idag blev det offentligt att du fortsätter som kapten i Bois, hur känns det?

– Det är som jag sagt i alla år, det är alltid en ära att få vara kapten för moderklubben, roligt att få förtroendet och ett tecken på att man gjort något bra på positionen, så det är jätteroligt givetvis.

Det blir för övrigt samma kaptenstrio som förra året, du assisteras av Lukas Larsson och Jesper Lindén. Är det någon skillnad på att vara kapten och assisterande annars?

– Nej det är samma egentligen, det kanske blir någon extra diskussion man tar ute på isen, men i det stora hela är det samma. Sedan i vår grupp så är det många ledare i laget, så det är inte bara kaptenerna som pratar och tycker det, utan det är hela gruppen.

Och alla gör sig hörda?

– Det finns alltid tysta typen i ett lag, men i det stora hela försöker alla driva på med det man är bra på, har man något att säga så säger man det.

Hur ser gruppdynamiken ut i årets lag?

– Det har börjat sätta sig mer och mer, och jag skulle vilja säga att vi har en lite tajtare grupp i år än förra året, då var det lite olika grupperingar, det var inga som var utanför eller så, men det är mer gemenskap ändå i år.

Är det något att eftersträva?

– Ja man vill ju att alla ska kunna prata med alla och att det blir ett gött snack oavsett vem man sitter och snackar med. Sedan har vi några typer som Ludde (Ludvig Collberg) och (Anton) Blomberg som kan få alla att skratta direkt så där, och dom är ju superviktiga att ha i en grupp.

Är det dom två som är de stora glädjespridarna i laget?

– Ja för det mesta är det dom som fäller roliga kommentarer, och framför allt Ludde kanske inte har tänkt sig för ordentligt innan han säger dom.

Är han lite hackkyckling?

– Nej det vill jag inte säga, men han gillar att prata och komma in i konversationer, och ibland kan han komma in i det lite snett, så han är en riktigt rolig och uppskattad typ.

Det är kanske ovanligt med en nykomling som tar för sig så direkt som Blomberg gör?

– Det är olika hur man är, Blomberg har man hört från tidigare lag att han är en riktig glädjespridare, och det är roligt att någon utifrån kommer och tar för sig, att de vågar ta en stor roll och inte backa undan.

Tycker du att alla de nya kommit in i gruppen?

– Ja det tycker jag verkligen, de har verkligen bjudit till och velat komma in i gruppen också, det kan vara svårt ibland när vissa kanske inte vill riktigt, men nu vill alla in och det är nog därför vi fått så bra gemenskap också.

Vi ska prata lite träningsmatcher också, hur ser du på era prestationer där?

– Jag tycker att vi tar ett steg framåt i varje match, och det vore kanske konstigt annars, det är elva nya spelare som ska in i en ny miljö och ett nytt spelsystem, så då får man ha lite överseende med att det kan se sådär ut. Men de senaste två matcherna har vi visat upp ett bra försvarsspel framför allt, så överlag går vi in med en skön känsla i gruppen och vi känner att spelet börjar klicka.

Ni kommer in i seriespelet med två hållna nollor i de sista träningsmatcherna, hur viktigt är det?

– Det är lika viktigt som att spelet sitter. Det visar att vi har två starka målvakter som krigar om platsen, det är en trygghet för laget med två så starka målvakter.

Då ska du som proffs få tycka till lite om nyförvärven!

– Om vi börjar med Anton Blomberg så är det en sniper av rang, det har väl folk redan sett säkert, han kommer bomba in många mål i vinter…

Ja han satte hattrick senast i sina tre första byten!

– Ja det var roligt att han visade upp sina kvaliteter direkt!

– Om vi fortsätter med Gustav Lindberg så är det ett riktigt spelgeni, han ser banan på ett annat sätt än vad de flesta gör och vågar dessutom göra dragningar ute på isen som inte alla vågar och kan.

– Sedan har vi Kasper Elo som har en egenskap som alla kanske inte ser, och det är att han är oerhört stark på puck. Han kastar inte bort den, utan försöker hela tiden hitta lösningar och sätta upp sina medspelare.

– Oscar Tellström kanske kommer vara en liten doldis, men han jobbar och sliter och har ett vasst avslut, han kommer också trycka dit baljor i vinter, han har dessutom bra spelsinne.

– Eric Hedlund är ett riktigt rivjärn. Han kommer kanske lite i skymundan, men när han har pucken i vinter så kommer han glida förbi ett gäng med backar med sin fina skridskoåkning.

– Till sist målvakten Anton Malmborg är en riktig puckmotare. Han kommer göra ett gäng omöjliga räddningar i vinter, en riktig tävlingsmänniska både på träning och match.

Vad har du för tankar och förväntningar inför söndagens seriepremiär då?

– Att det ska bli roligt! Det är det man tränar för, att spela om poäng. Träningsmatcher är väl ok, men man längtar efter att få spela om poäng och att det kommer lite mer folk på läktarna.

Hur blir det att möta Linden igen, ett lag ni förlorade mot under träningsmatcherna…?

– Vi pratade om det på jobbet, och jag kommer inte ihåg så mycket om vårt möte faktiskt. Men alla lag i serien är bra och alla lag kommer göra sitt yttersta för att slå oss, vi har en måltavla på ryggen att alla vill slå oss då vi brukar vara ett topplag, så det lär bli en tuff match.

Har ni pratat något om hur ni ska ta er an Linden ännu?

– Nej vi har inte om matchen alls, vi har mer tittar på våra prestationer de senaste matcherna och pratat om vad vi vill förbättra hos oss själva.

Vad vill ni förbättra?

– I det stora hela är det att vi ska hålla oss till spelet, det vi har nött på under alla träningar och under alla träningsmatcher. Och där ser vi stor skillnad på när vi gör det vi ska göra, och när vi hittar på något eget. Håller vi oss till grunderna ser det bra ut, så det är det stora.

Har ni nött mycket special teams?

– Lite sånt har vi nött också, men inte så jättemycket.

Då hoppas vi på en bra premiär på söndag med mycket folk!

-Ja det hoppas jag!

Av Krister Holm