Premiären i Hockeyettan: Nybro vann efter drömöppning * Seger för Visby Roma * Resultat & fakta

Nybro gick på knock i premiären.

Två blixtsnabba mål på två minuter i första perioden gav Vikings en drömstart i ligan.

Det blev till slut 4–2 i mot Karlskrona och tre sköna poäng in på kontot inför 2257 åskådare.

STÖTTA DIN KLUBB I LIGAN – KÖP ABONNEMANG HÄR

Då är vi igång.

Hockeyettan rivstartade på fredagskvällen med tungviktsmötet och toppfajten Nybro-KHK i Liljas Arena.

– Vi gillar inte dom och dom gillar inte oss, sa KHK:s målvakt Oscar Fröberg efter den lite småstökiga genrepet förra fredagen i Karlskrona.

Då rivstartade KHK och hade 3–0 efter bara några minuter.

Nu svarade Nybro på samma sätt i hemmaborgen.

• 1–0 efter 2.39 av inlånade Carl-Henrik Edwardsson.
  • 2–0 i power play genom Hannes Johansson efter 4.31.

Exakt den start Vikings drömde om – och som KHK inte ville ha.

När sedan veteranen Robin Wengdahl gjorde 3–0 trodde alla att det skulle bli en enkel seger, men KHK vägrade ge upp och svarade upp med två snabba mål i tredje perioden och slutet blev ett drama och jakt på kvittering.

Det slutade som det ofta brukar.

Ut med keepern (August Hedlund) – och in med 4–2 i tom kasse (Adam Persson).

Noterbart här:

Robin Wengdahl, 29, inne på sin nionde raka säsong i Vikings, har tagit klivet ned som back eftersom Viktor Bolin är skadad och visade upp ett spel som imponerade på alla.

Coachen Mikael Tisell var full av beundran.

– Han spelar enkelt och snabbt med pucken och i mina ögon spelar han ett backspel som jag vill att alla spelar. Jag ska hålla igen med berömmet, men helvete får jag säga. Vi ska vara jätteglada att vi har ”Wengan”, säger Tisell till Barometern.

TV: SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

Nybro-KHK 4–2 – fakta och statistik här!

PREMIÄREN I SÖDRA SERIEN:

Fredag 30 september: Nybro-Karlskrona 4–2

Söndag 2 oktober: KRIF-Halmstad, Vimmerby-Tyringe, Kalmar-Troja-Ljungby (16.00), Borås-Mörrum (17.00)

HELA SPELSCHEMAT – klicka här!

***

Den andra matchen i ligan i kväll spelades på Gotland.

Visby Roma-Enköping slutade 3–0 efter att nytillskotten Linus Lundström (Östersund) och Simon Hansson (Nybro) nätat och en nolla av keepern Filip Lindblad.