Dramatik och målfest inför storpublik i hemmapremiären när BHF tog första segern för säsongen

BOR – KÖP  (6-5) (swehockey.se)

Hemmapremiär i Hockeyettan Västra för Borlänge Hockey inför fina 884 personer ikväll gällde i Borlänge ishall när Köping HC kom på besök.

En match som bytte karaktär flera gånger under matchen där lagen följdes åt att göra mål och där dramatiken var på helspänn.

Den första perioden var oerhört seg från båda lagen med dåligt passningsspel och pucktapp över hela banan.

0-0 stod sig länge innan gästerna kom i en spelvändning i slutet på perioden där sedan Lukas Carlsson kunde sätta dit ledningsmålet.

I den andra perioden kom Köping ut starkt och malde ner BHF djupt i zonen, hade bud på flera mål men där Oliver Norgren i BHFs kasse var stabil.

Mitt i gästernas press kom kvitteringen från BHF som en blixt från klar himmel. Patrik Elfsberg vann en tekning till Emil Lind som direkt skickade iväg ett skott som gick i mål till 1-1 8 minuter in i perioden.

Drygt 13 minuter in i mittakten tog Charles Eklund ett skott som tog på en Köpingklubba och ställde Jonas Eneroth i bortakassen. De sista minuterna av perioden skulle 3 mål till falla. Först var det Köping som kvitterade till 2-2 helt rättvist innan BHF återigen tog ledningen då Emil Lind läckert satte dit 3-2 i bortre krysset. Men gästerna kom återigen ikapp och kvitterade till 3-3 med 58 sekunder kvar av perioden.

Efter 3.o2 så var Köping igen i ledning när Marcus Viitanen oerhört vackert framspelad fick öppen kasse och satte dit 3-4.

Men BHF fick minuten senare chansen i numerärt överläge och då kom kvitteringen genom Isak Garfve.

Drygt 7 minuter in åkte gästernas Wille Bärehag in i BHFs målvakt Oliver Norgren som fick avbryta matchen och in hoppade Emil Ranehamn som därmed gjorde debut i BHF tröjan.

I det efterföljande numerära överläget så kunde Joel Myrberg Andersson göra sitt första mål i BHF tröjan när han tröck in pucken under Eneroth.

Men Köping vägrade att ge upp och denna svängiga match skulle fortsätta. Marcus Kivelä Carlzon satte dit 5-5 i ett omdiskuterat mål där BHF nog borde ha haft med sig en utvisning i upprinnelsen av målet.

Men det blev ändå BHF som till slut skulle segra. För bara 52 sekunder efter gästernas kvitteringsmål och med 4.07 kvar att spela styrde William Danielsen in matchavgörande 6-5 målet som blev kvällens sista och BHF tog säsongens första seger.

skott totalt 27-32 (6-9, 9-13, 12-10)

utvisningar BHF 5×2 Köping 5×2

domare Felipe Londono

publik 884

En publikmatch utan dess like med 11 mål inför 884 åskådare som ikväll hade letat sig till Borlänge ishall då man hade fri entré. Det svängde fram och tillbaka med både chanser och mål där BHF till slut kunde stå som segrare och ta säsongens första seger och få lite revansch efter den tappade segern mot Skövde senast.

Dock oroligt att förstemålvakten Oliver Norgren fick kliva av efter smällen och det är bara att hoppas han snabbt är tillbaka på isen igen.

Nu väntar närmast en tuff bortamatch då BHF på söndag möter Tranås AIF på bortaplan.

Övriga resultat och tabell finner ni här: Hockeyettan Västra | stats.swehockey.se