Jag har känt mig välkommen från dag ett!

Jesper Lindén spelar just nu sin femte säsong i Boiströjan och han gör det med den äran, faktum är att han aldrig varit bättre. Igår firade han 200 matcher i Boiströjan, och hemsidan snackade med Jesper om hans minnen från tiden och vad som gjorde att han blivit klubben trogen. Och svaren visar på vilken otroligt ödmjuk och lojal kille #18 är, en spelare vi ska vara väldigt glada över att få kalla en Boisare. 

Jesper Lindén: Hur känns det att ha gjort 200 matcher i Boiströjan, har du några minnen?

– Att det har gått väldigt fort, man har bilder från alla säsonger som sticker ut, som Bodenmatcherna och alla fans som varit med under alla år och varit med överallt, utöver under Covid då, det har gått fort!

Hur kommer det sig att du varit trogen så länge, det är ändå en rätt ansenlig tid…

– Jag har trivts jättebra sedan dag ett. Det är väldigt jordnära människor hela bunten och jag har känt mig väldigt välkommen sedan dag ett. Alltifrån man blev bjuden på middag hemma hos Filip Thörnqvist det första man kom hit, till trotjänare som Johan Frick och Lukas Larsson som tagit hand om en sedan dag ett. Man ser vad dom gör för klubben och för staden och man blir så enormt inspirerad och tacksam över dom.

Är det här din bästa säsong?

– Ja än så länge måste jag säga det, sedan vad det beror på vet jag inte. Jag försöker göra samma saker jag alltid gjort, sedan har man kanske försökt bli ett mer offensivt hot, men samtidigt vill man göra det defensiva och det hårda jobbet också.

Det jag upplever att du utvecklat är skridskoåkningen och skottet…

– Skridskoåkningen är svårt att känna, men det är klart att det blir en gradvis utveckling. Sedan måste jag ge cred till mina kedjepolare, Lukas som jag nämnde som är en otrolig förebild. Han är en otroligt skicklig hockeyspelare också, något många glömmer då man mest ser hur hårt han jobbar och hur många skott han täcker, han ses som en kämpe mest, men han leder verkligen vår lina på ett otroligt bra sätt.

Du nämnde Lukas Larsson, du har i år fått en ny kedjekompis som du verkar klicka bra med, Oskar Tellström. Jag tycker du och Tellström påminner om varandra väldigt mycket på isen, håller du med om det?

– Jag håller med om att vi vill göra ungefär samma saker. Vi jobbar hårt, i gillar att vända och vrida och ta pucken mot mål och skjuta, där är vi lika. Sedan tycker jag han är mycket bättre än vad jag var i hans ålder. Han är snabbare, starkare än när jag var i den åldern och han har ett jättebra skott, han kommer bli en otroligt bra spelare!

Vi måste prata matchen också, det blev 6-3 och kanske inte bländande spel men ändå viktiga poäng som måste in, eller hur?

– Ja poängmässigt är det viktiga poäng, vi vet hur tabellen ser ut och vad vi har för spelschema kvar, så poängen måste in, det är det enda som gäller. Vi gör ingen bra match och vi vet vad vi måste göra bättre, det handlar om samma saker vi misslyckas, att vi inte följer gameplanen hur vi ska spela, gör vi det så blir vi framgångsrika.

Ni har fem poängs marginal och det är tre matcher kvar så det lär räcka med tre poäng till. När plockar ni dom poängen?

– Vi siktar på att ta nio poäng helt enkelt. Vi vill vinna alla matcher. Härnäst väntar Dalen som vi hemma spelade en bra match emot och borde ha vunnit. Sedan Tranås som vi vann hemma emot mycket rättvist och ska försöka göra en lika bra match mot igen, och till sist har vi en otrolig revanschlusta inför derbyt. Så vi siktar på full pott!

Av Krister Holm

Foto Anna Engström