Förlust i sista hemmamatchen av grundserien

BOR – SUR  (1-3) (swehockey.se)

Sista grundseriematchen på hemmaplan för Borlänge Hockey var det som väntade under onsdagskvällen när Surahammar gästade Borlänge ishall. Ett Surahammar som var tvungna att gå för 3 poäng om chansen att nå 5e platsen fortfarande skulle existera.

Den första perioden bjöd inte på något vidare skönspel utan det kändes som 2 lag som inte ville gå bort sig. Perioden såg länge ut att helt rätt sluta mållös när backen Elliot Sjöström tog ett skott från blålinjen som letade sig in bakom BHF målvakten Emil Ranehamn med 1.12 kvar att spela.

I mittakten kom matchens första utvisning då Charles Eklund fick besöka botbänken. Bara en liten stund senare kom nästa BHF utvisning där man åkte på en tveksam 2a för att ha haft för många spelare på isen. I det kommande 5 mot 3 spelet ökade gästerna på sin ledning till 0-2 genom Lukas Söderlund.

Ludwig Westerlund gjorde sen ett bra byte med 2 fina chanser innan han tog ett skott från blålinjen som Leon Cadei kunde styra in till 1-2 reducering.

I den tredje perioden fick Surahammar en drömstart när man efter ett fint spelupplägg längst högerflanken avslutades med att Söderlund satte sitt andra för kvällen i bortre krysset.

BHF hade sedan inte förmågan att komma ikapp trots att man också plockade ut Ranehamn.

Matchen slutade således 1-3 samtidigt som Surahammar fick hjälp av Tranås genom att besegra Mariestad. 1 match återstår och 2 poäng skiljer till Mariestads fördel inför slutomgången.

skott totalt 29-33

utvisningar BHF 2×2 Sura 1×2