Resultat 25 januari * Femte raka för Nybro * Stark vändning av Tranås * Borås upp på play off-plats

Bara fem matcher i ligan i kväll, men full fart och dramatik i södra Allettan.

Så gick det i Hockeyettan 25 januari.

STÖTTA DIN KLUBB I LIGAN – KÖP ABONNEMANG HÄR

Kort om några av matcherna:

ALLETTAN SÖDRA

* Nybro ångar på och tog femte raka segern hemma mot Skövde och gick därmed förbi rivalen Kalmar högst upp i tabellen.  Nikolai Skladnichenko gjorde två av målen och är nu uppe i sex i södra Allettan.

* Tranås, med fem raka förluster, åkte till Norrahammar utanför Jönköping och hamnade i underläge sent i första. Hängskalle efter det? Nej, då! Tranås rivstartade andra perioden med tre mål på knappa åtta minuter och vann till slut med 6–2 i Smedjehov och tog tre tunga poäng i jakten på play off. Veteranen Anders Skoog gjorde de två sista målen i tom kasse.

* KHK, som tappade 2–0 till 2–3 hemma i slutet mot Dalen senast, kom starkt tillbaka och besegrade formstarka Mariestad efter straffar. Johannes Nilsson satte den avgörande pucken i nät. Noterbart här: förre AIF-målvakten Aleksanteri Heiskanen blev straffhjälte i debuten för KHK och är klar för spel resten av säsongen.

VÅRETTAN NORRA

* Borlänge ger inte upp play off-drömmen. De vände 1–2 till 4–2 mot serieettan Wings hemma efter att Henning Rotsten avgjort med sista målet en bit in i tredje.

VÅRETTAN SÖDRA

* Borås gick upp på slutspelsplast efter att ha slagit tillbaka Linde i toppmötet hemma i Borås Ishall. Avgörandet kom i sista perioden, då Joni Nikko (uppe i sju mål i den här serien nu) och Emil Eriksson (sex) såg till att 1–1 blev 3–1. Noterbart här: Backen Lukas Flygt, 20, var tillbaka i sin gamla hemmahall. Han lämnade ju BHC för Linden förra veckan.