Vi vill avgöra av egen kraft!

Bois förlorade igår mot Karlskrona, men redan imorgon får man en ny chans att säkra slutspelsplatsen då Tranås kommer på besök. Bois tränare Ronny Helander har receptet för att ta en viktig trepoängare.

Det blev förlust med 4-1 mot Karlskrona, vad har du att säga om matchen?

– Det är starten på matchen som gör att vi förlorar. Vi är inte alls beredda att ta striden. Karlskrona kommer ut i bra tempo och kör och vi är inte riktigt påkopplade och förlorar alldeles för mycket dueller. De gör mål på att vi inte är starka nog framför egen bur. Sedan kommer vi tillbaka och har många bra lägen att reducera i den andra perioden redan, och vi ger det också chansen i tredje och reducerar och har bra tryck innan de får ett slumpmål. Så vi har bra tryck och skapar lägen, men kan inte lämna såna försprång som vi gjorde.

Jag tyckte spelet med puck funkade redan i första, där agerade ni med ett lugn, men det var mer spelet utan som saknades lite…

– Ja vi bär in pucken bra och kommer till lägen i första perioden med, men vi är lite för svaga i närkamperna och då förlorar vi för mycket dueller i sargerna. Det blev bättre efterhand och de får inte alls lika många lägen att anfalla på oss från andra och framåt. Men det är bara bra lag i serien och Karlskrona gör en bra förstaperiod där inte vi är lika vassa och det är där det avgörs.

Hur tänkte du kring matchning, att ändra i formationer och matcha spelare hårdare och så?

– Jag är inte mycket för att vaska om, jag satte in Roman (Semjonov) i lite olika formationer för att få lite energi, sedan satsade jag lite extra på att matcha förstakedjan lite hårdare i andra och tredjeperioden. Sedan kanske man kunde chansat att plocka målvakten med två minuter kvar och tekning i anfallszonen med kanske, men det är ju en målskillnad som kan komma att bli avgörande med, så jag valde att avstå. Men visst hade man kanske kunnat matcha annorlunda…

Finns det några spelare du vill lyfta fram?

– Vi har några som gör det riktigt bra, jag tycker CJ (Carl-Johan Gustavsson) och Joel Thulin åker mycket skridskor och sätter bra press i anfallsspelet, de gör ett riktigt bra jobb och får fast mycket puckar.

Det positiva är att ni ändå får chans till snabb revansch, redan imorgon kommer Tranås till Mariehus arena!

– Ja och där har vi en chans att säkra en playoffplats, en seger imorgon så är det i princip klart, det är givetvis en morot att ha, det är viktiga matcher nu. Vi vill avgöra på egen hand och inte förlita oss på andra resultat, och då blir morgondagens match jätteviktig.

Tranås vann ni mot senast, vad är medicinen för att vinna mot dem?

– Precis som vi så gillar de också gå i hård press, då handlar det om att gå segrande ur kamperna. Att var rejäla och starka framför kassen. Att ta vara på chanserna framåt med, mot Karlskrona hade vi många chanser och då måste man sätta dem. Vi har mött Tranås mycket så vi har bra koll på varandra, så det handlar om att vara noggranna i allt vi gör, att vara påkopplade i varje duell. Det räcker inte att göra det 9 av 10 närkamper, man måste ge allt i alla för att vinna matcher.

Hur är skadeläget, Simon Eriksson var inte med senast…

– Simon är tillbaka, så vi mönstrar full trupp.

Isac Ohlsson saknades också senast, är han med imorgon?

– Nej han är fortsatt sjuk, så Sandberg kommer stå.