Axelsson blir klubben trogen!

I samarbete med Hemtrevligt i Skaraborg har Bois glädjen att berätta att Andreas Axelsson blir kvar ännu en säsong. 22-åringen gjorde sin fjärde och bästa säsong i a-laget säsongen som gick, och han är full av revanschlusta inför den kommande säsongen. 

Andreas Axelsson klar för en säsong till, hur känns det?

– Det känns jättebra så klart. Det var inget att fundera på, det känns bra.

Hur har tankarna gått hos dig?

– Det är klart det blev ett tråkigt slut på förra säsongen, men man kände direkt att man ville upp på hästen och köra igen, det är en revanschlusta som finns i en redan nu.

I mina ögon du gjorde din bästa a-alagssäsong säsongen som gick, håller du med?

– Ja det skulle jag säga, det kändes bra rakt igenom och jag känner att jag tar steg hela tiden. Både offensivt och defensivt, det kändes bra.

Du har en uttalat defensiv roll i fjärdekedjan, men jag tyckte ni skapade mer offensivt denna säsong…

– Ja det var min känsla också, och det är ju ett mål man har, det är där finns det mest utvecklingspotential, att utveckla också offensiven. Vi kunde snurra bra i anfallszonen och bidra framåt med under matcherna.

Just att vara mer framför mål istället för sarghörnen förbättrade ni mycket, var det något ni pratade mycket om?

– Ja det är ingen hemlighet att det är framför mål som 80% av målen görs, så det är där man måste vinna kamperna för att kunna slå in puckarna, så det är dit man vill ha pucken och även en själv.

Är det svårt att skola om sig, du är ändå något av en sargräv?

– Det kommer naturligt på något sätt, man vet att pucken ska dit så man behöver ta sig in på mål och jobba på öppna ytor med, så det är inte så svårt, det är mer utförandet som är svårare.

Hur tycker du truppbygget ser ut så här långt?

– Det ser bra ut, det ska in flera än, men som det känns så ser det spännande ut och jag tror sportgruppen kommer få ihop ett bra och roligt lag, så det känns positivt.

Du är officiellt inte en Boisare, utan en Törebodaspelare. Ser du dig ändå som en Boisare?

– Ja det skulle jag säga, till 100%! Jag började i Töreboda till jag var typ U10-U11 någon gång, så egentligen har jag spelat i Bois även under ungdomstiden, allt jag kommer ihåg är tiden i Bois, så jag känner mig väldigt mycket mer som Boisare skulle jag säga.

Vad har du för förhoppningar med säsongen som kommer?

– För egen del att fortsätta utvecklas, ta mera ansvar och göra min roll till 110%, att kunna bidra med så mycket jag bara kan. För laget så snackar ju laget ihop sig om mål senare sedan, men vi ska spela länge, det sitter i väggarna och så ska det vara, vi ska vara med i toppen.

Det blir en ny röst i omklädningsrummet, Linus Engqvist. Vad tycker du om det?

– Det känns superbra, jag känner ju Linus sedan innan och han har en bra energi och pondus som han kommer in med. En frisk fläkt, det tror jag blir hur bra som helst!

Till sist: Vad ska du göra i sommar?

– Det blir att vara hemma med familjen och så där, ta vara på sommaren. Sedan en del golf med som man sysslar med.

Bois sportgrupp kommenterar: 

”Andreas är en kille med en jäkla inställning och sätter alltid laget före jaget. En väldigt nyttig spelare, inte minst i boxplay, där han haft väldigt fina siffror genom åren.”

Av Krister Holm

…och du! Hemtrevligt i Skaraborg har tagit fram ett perfekt erbjudande för dig som BoISare! Boka ett hemstädabonnemang och få 500kr rabatt, varav 250kr går direkt tillbaka till BoIS!*
Kontakta Hemtrevligt i Skaraborg på 073-041 99 02 alternativt [email protected] och uppge att du vill stötta BoIS med ditt städabonnemang.
* Detta gäller om du bokar ett abonnemang på minst 3 timmar varannan vecka. Gäller vid första städtillfället.