Talang till Bois!

Han räknades som en av de största talangerna i hela 04-årskullen, men skador har satt lite käppar i hjulet. Men nu är han hel igen, och siktar på att få fart på karriären igen i Mariestads Bois tröja. I samarbete med Hemtrevligt i Skaraborg har vi glädjen att presentera Otto Stahre!

Vem är Otto Stahre?

– Som människa är jag social, jag har inga problem att anpassa mig till en grupp. Jag är rolig och snäll, gillar att träffa folk. På isen är jag forward som är rätt allround, jag gillar ha puck på bladet och vara ett offensivt hot.

Hur var din senaste säsong?

– Överlag bra, jag kom in med bra självförtroende, men det började lite trögt. Men efter 2-3 månader lossnade det och sedan fortsatte jag på det. Sedan fick jag en ny skada efter nyår, men kom tillbaka hel och spelade bra sista matcherna. Tyvärr åkte vi ut lite snöpligt i slutspelet, men överlag en bra säsong.

Du har ansetts vara en av de allra största talangerna ur 04-kullen i Sverige och fick bland annat spela med U16-landslaget. Hur var det?

– Det var extremt kul att få vara med om, extra kul då det var på hemmaplan i Göteborg. Sedan har jag fått chanserna igen i både U17 och U18, men covid och skador har gjort att jag inte spelat. Men det är lite roligare att spela internationellt, det är mer fart och fysik, så det tar jag med mig.

Du står som center på eliteprospects men har väl mest spelat ytter i Mora i alla fall. Vad ser du dig som?

– Jag kan spela både och. Jag spelade center fram till jag var 16-17, sedan gick jag snabbt upp i årgångarna och fick då spela vinge de senaste 3-4 åren, så jag kan spela både och.

Hur kommer det sig det blev Mariestad?

– Nu är junioråren är färdiga och ettan var det jag spontant kände att det skulle bli, och det är jag glad över, det är en bra liga med många bra lag. Sedan har jag länge haft ett öga mot Mariestad, jag har hört mycket gott om både lag och förening, och vet att många som tar sig vidare därifrån och att det är ett etablerat topplag. Nu känns det som att vi har något bra på gång, jag var uppe och hälsade på förra veckan och fick ett väldigt bra intryck och när de ville ha mig och jag dom så var det inget att tveka på. De ville komma så långt som möjligt och det vill jag vara med på. Det ser ut att bli ett bra lag i år igen, så det ska bli extremt kul att vara en del av det.

Du känner ingen i laget?

– Det är Jesper Lindén jag träffat, han var ju uppe och spelade med Mora under uppehållet och då var jag också uppe och spelade med a-laget. I övrigt har jag väl mött några, men jag känner dem inte så.

Vad har du för förväntningar på säsongen för egen del och för lagets del?

– Jag har höga förväntningar på båda, det ska man ha tycker jag. Fär egen del så förväntar jag mig att vara med och bidra positivt, sedan vad det är vet man inte, det kan vara att jobba hårt eller i den bästa av världar vill man givetvis vara med och bidra framåt och över hela isen. Som lag ska man ha höga förväntningar tycker jag, Mariestad ska vara ett topplag och vi siktar på kvalserien och drömmen är allsvenskan, men först och främst en kvalserie.

Ser du dig som främst offensiv eller defensiv eller är du mer allround?

– Jag ser mig som allround, men framför allt det offensiva vill jag bidra med, men även spelet utan puck. Nu blir det en högre nivå i och med att det blir seniorspel, så det gäller att kunna de bitarna också.

Då ska du få avslutra med att sätta betyg på dina egenskaper på isen. Hur är…

Skridskoåkningen?

– En stark trea. Jag har aldrig varit den snabbaste rakt fram, men jag har bra rörlighet och är bra på att vända bort backar i sarghörnen, och en ok skridskoåkare i övrigt med.

Tekniken?

– En femma tycker jag nästan, eller säg en fyra, jag gör inte toe-drag som en del andra gillar att göra, men jag är trygg med pucken och kan ta mig fram, så sätt en fyra.

Skottet?

– En fyra där med, jag tycker jag har ett bra skott i grunden, men kanske söker passningar först och främst, men överlag har jag ett bra skot, både direktskott och handledsskott.

Fysiken?

– Det är mitt problem i och med jag haft problem med skador, det gör att jag inte letar tacklingar. Men jag är rätt stark i kroppen och kan hålla undan spelare. Så sätt en tvåa, där är mitt största utvecklingsområde, att få några kilo mer på kroppen och göra så att man orkar hela matcher.

Spelsinne till sist?

– Sätt en femma! Det är min styrka skulle jag säga. Jag vill göra mina lagkamrater bra genom att hitta bra pass på isen, och jag brukar befinna mig rätt på isen med.

Då avslutar vi med ett stort välkommen till Bois!

– Tack, och så får du ha en bra helg!

Sportgruppen om Otto:

”Otto är en kille vi studerat väl och tror att han med sitt spel kommer passa väldigt bra in. Han är en skicklig sforward som gör jobbet ute på banan, det ska bli väldigt spännande att följa Ottos utveckling 24/25.”

Av Krister Holm

…och du!
Hemtrevligt i Skaraborg har tagit fram ett perfekt erbjudande för dig som BoISare! Boka ett hemstädabonnemang och få 500kr rabatt, varav 250kr går direkt tillbaka till BoIS!*
Kontakta Hemtrevligt i Skaraborg på 073-041 99 02 alternativt [email protected] och uppge att du vill stötta BoIS med ditt städabonnemang.
* Detta gäller om du bokar ett abonnemang på minst 3 timmar varannan vecka. Gäller vid första städtillfället.