Wed 20 Oct Slut
Hockeylag HIK 4
Hockeylag ENK 0
Wed 20 Oct Slut
Hockeylag HSK 4
Hockeylag WIN 0
Wed 20 Oct Slut
Hockeylag SEG 3
Hockeylag VHF 4
Thu 21 Oct Slut
Hockeylag HUD 3
Hockeylag VIK 2
Fri 22 Oct Slut
Hockeylag STR 1
Hockeylag VIS 4
Sat 23 Oct 16:00
Hockeylag ENK -
Hockeylag HUD -
Sun 24 Oct 15:00
Hockeylag VHF -
Hockeylag VIS -
Sun 24 Oct 16:00
Hockeylag HIK -
Hockeylag HSK -
Sun 24 Oct 16:00
Hockeylag VIK -
Hockeylag STR -
Sun 24 Oct 16:00
Hockeylag WIN -
Hockeylag SEG -

Inför Vallentuna vs Väsby

En vecka efter senaste derbyt väntar ännu ett när norrortsgängen Vallentuna och Väsby mäter sina muskler med varandra. Under onsdagskvällen byts dock skådeplatsen till Vallentuna Ishall dit ett gäng Väsbyspelare åker för att ta revansch efter det senaste mötet.

 

För det blev ju en rätt märklig historia senast i Renew Arena där Väsby startade matchen med stort övertag, visserligen till stor del hjälpt av många numerära överlägen tidigt i matchen. Men sedan kom Vallentuna tillbaka och spelade helt enkelt smartare än ett Väsby som kändes alltmer frustrerat ju längre matchen led. Vallentuna höll ihop sitt lag föredömligt och sårade Väsby i flera kontringar och vann till slut även det tajta mötet med det sista målet inprickat i en tom bur.

 

Vallentuna har sedan det mötet även passat på att spela en match till som gick av stapeln i lördags då laget vann ännu ett tätt möte borta mot Surahammar efter att det avgörande 3-2 målet spelades in med några få ynka minuter kvar av matchen.

 

Vallentuna har nu när försäsongen börjat dra sig mot sitt slut och man snart kan börja summera den, gjort många resultatmässiga fina resultat med fyra vinster av fem möjliga. Laget har dessutom under tisdagen presenterat ett sent förvärv i passningsspecialisten Måns Krüger som kommer att ge erfarenhet, värdefull rutin samt givetvis ge laget ännu mer offensiv tyngd. Så laget lär med andra ord spela med stort självförtroende mot Väsby som sett till förra mötet nu säkerligen är mer varnade för motståndet.

 

Förhoppningsvis ser Väsby förlusten senast som en god läxa som man kan lära sig av. Många lag kommer under säsongen i mötena mot Väsby att backa hem, försöka hugga som kobror och ställa om på minsta lilla misstag och över det behöver Väsby vara mer vaksamma i spelet. Men träningsmatcher är ju till för att se vad som fungerar och vad som behöver förbättras och förhoppningsvis blir onsdagens insats stabilare än senast och där jag hoppas att pucken i högre utsträckning gör ”jobbet” ute på isen.

 

Tyvärr dras Väsby fortsatt med en del skador i truppen. Senast missade en kvintett matchen men de som tillkommer från i onsdags är glädjande nog duon Elias Lindström samt Gustav Eurenius. I gengäld får vi dock klara oss utan Henrik Rommel som av försiktighetsskäl vilar från matchen.

 

Vid pennan

 

Krister Holmgren

 

Foto: Arne Rundlöf