Inför Väsby vs Huddinge

Ett klassiskt tungviktsmöte väntar i hemmapremiären för Väsby Hockey när Huddinge Hockey under onsdagskvällen kommer på besök till Renew Arena.

 

Huddinge Hockey är ett gäng som man alltid kan räkna med när man pratar om förhandsfavoriterna i Hockeyettan. De spelade en bra ishockey mot oss i träningsmatcherna för ett par veckor sedan och då blev man något konfunderad när laget i premiären, på sin egen hemmais dessutom, förlorade mot Wings med uddamålet 2-3. Men det visar bara att det inte går att komma undan mot något lag i denna serie. Det är hårt arbete, noggrannhet och fullt fokus på uppgiften som gäller för annars kan vilket som helst lag i denna serie segra.

 

Väsby blev om inte annat medvetna om det i söndags i vår egen premiär. Hanviken gjorde en bra match mot oss och det var en match som hade kunnat sluta hur som helst. Det var egentligen endast det fina målvaktsspelet från Isak Johansson samt Väsbys effektiva skytte i numerärt överläge som var skillnaden lagen emellan.

 

Väsby behöver upp i spelet om man ska kunna rå på ett förmodat väldigt revanschsuget Huddinge som i sina bästa stunder kan spela en riktigt fin anfallshockey. Framförallt är det de äldre gardet i form av Kim Lennhammar och Björn Jonasson som brukar leda laget och där spjutspetsar som Joakim Hälleström, Sebastian Frantz och rivjärnet Anton Kalte även de brukar visa vägen.

 

För Väsbys del handlar mycket om att sätta fart i spelet från backplats och att försöka få längre anfall på ett Huddinge som mycket hellre spelar i anfallszon än i den egna. Det lyckades laget med i den sista perioden i genrepet mot just Huddinge och då fick de problem.

 

Jag har inför hemmapremiären tagit några ord med Väsbys lagkapten Calle Åsell. Han leder laget från sin kaptensroll och vad han tycker om den rollen, vad han säger efter vår premiär och tankar inför mötet mot Huddinge kan ni läsa mer om här nedan.

 

Hej Calle! Premiären är avklarad och det sent omsider en seger med 2-1. Vad är din sammanfattning från matchen?

-Vet inte riktigt hur jag ska beskriva den faktiskt, vi är väl inte nöjda med vårt spel med puck över lag, ostämt och hackigt stundtals. Tycker vi är täta hemåt ändå, de lägen som Hanviken får bjuder vi på via omställningar och i boxplay. Men det blev till slut tre poäng och det är det viktigaste.

 

Trots att spelet understundom hackade en del så vinner vi. Vad tycker du framför allt att vi kan ta med oss från matchen?

-Att vi kan vinna trots att hela gruppen känner att vi har några växlar till. Styrka att vinna i lite motvind!

 

Du är hemkommen till moderklubben och är ny kapten för Väsbyskutan. Hur tycker du att det påverkar dig som spelare men även runt om kring omklädningsrummet?

-Det är lite annorlunda än vad jag kanske är van med. Mer ansvar för gruppen, vara den som går i bräschen lite mer. Jussi har lagt mycket ansvar på oss spelare att sätta upp mål, hur vi ska komma ihop som grupp etc, så det har varit en omställning för mig som spelare och person helt klart. Men det är kul och inspirerande med det härliga gänget jag har som lagkamrater!

 

Vi gjorde två fenomenalt bra träningsmatcher mot såväl Almtuna som AIK men därefter har spelet hackat ganska mycket och då framförallt det offensiva spelet. Håller du med och vad kan vi göra för att få bättre fart och flyt i spelet?

-Det kan jag hålla med om, även fast om matchbilderna emot AIK och Almtuna såg annorlunda gentemot de övriga matcherna vi spelat hittills. Men vi har helt klart en utvecklingspotential på just den biten. Men samtidigt känns det spännande att vi alla känner att vi kan bättre och strävar efter det. Vi har som sagt haft en rätt strulig försäsong med skador och sjukdomar, så behöver lite mer tid med varandra på isen för att spela ihop oss.

 

Huddinge väntar nu på onsdag i hemmapremiären. Ett lag som vi bör kunna rätt bra eftersom vi möttes i ett dubbelmöte för en dryg vecka sedan. Utifrån dessa två matcher, vad tror du väntar oss på onsdag?

-En mer fartfylld match än emot Hanviken framförallt! Tror det kommer att vara största skillnaden, men även att de har ett mer rutinerat lag på denna nivå.

 

Var det något speciellt i deras spel som du tycker vi bör vara extra vaksamma på nu på onsdag?

-Nja, de vill ofta spela långa puckar ifrån deras backar upp till forwards, så viktigt att vi kan hålla ihop laget.

 

Hur känns annars din egen form och vad kan vi förvänta oss av dig på onsdag?

-Har haft lite problem under försäsongen med lite skador, men det börjar sakta men säkert ordna upp sig. Har en hel del i mitt spel som jag vill förbättra ifrån senaste matchen, så lite revanschlusta har jag för min egen del.

 

Slutligen Calle, varför tror du att vi fortsätter på vinnarspåret även efter onsdagen och vad är nycklarna för tre poäng?

-Vårt starka försvars- och målvaktspel, sedan kommer offensiven allt eftersom!

 

// # 24 – Calle Åsell ©

 

Biljetter till hemmapremiären kan du köpa redan nu. Klicka HÄR för att komma till biljettsidan. Det kommer även gå bra att köpa biljett direkt på arenan under grundserien, men då tillkommer en extra avgift om tio kronor. Endast kort- och swish-betalning kommer att gälla.

 

Jag avslutar med en hälsning från vår egen sportchef Tom Tärnström.

 

” Se hit alla Väsbyfans!!

Imorgon är det som ni alla såklart vet ÄNTLIGEN hemmapremiär. Som ett litet startskott för säsongen kommer jag och Mårten Erixzon bjuda alla supportrar på första ölen (alt alkoholfritt) på restaurang Anders & Jag. Hoppas att så många som möjligt letar sig ned så vi kan få en härlig inramning i premiären och våra spelare verkligen känner ert stöd från start! Samling från 17.00 sedan gemensam gång upp till Renew Arena innan matchstart. Matalternativ finns på Anders & Jag för den som vill äta något också. Väsbykläder på!”

 

Nu fyller vi hallen!!

 

Vid pennan

 

Krister Holmgren

 

Foto: Arne Rundlöf