Inför Väsby vs Wings HC, Arlanda

Det är dags för säsongens första norrortsderby i seriesammanhang när våra såta grannar i norr, Wings HC, Arlanda på onsdagskvällen kommer på besök till Renew Arena.

 

Detta blir lagens första möte på två år och mötet är hett efterlängtat för det har sannerligen varit många häftiga mötet mot Märstagänget rent historiskt. Årets upplaga av Wings ser intressant ut. De känns bättre än på länge och framförallt är det lagets forwardsuppsättning som imponerar och som har imponerat så här långt sett.

 

Tvillingarna Wernersson-Libäck har varit en väntad frisk injektion och Isak Sahlqvist har kvar det allsvenska tempot i kroppen. Christian Blomqvist brukar alltid leverera i Wingsdressen och Oliver Hadzinikolic samt Ramus Hedin har pålitliga offensiva leveranser. Men trots detta är det lagets tredjeformation som levererat mest än så länge som består av ungtupparna Adam Harrysson-Karlsson, Emil Gabrielsson samt Jesper Andersson. Denna trio leder lagets interna poängliga än så länge och klev fram i lagets två inledande matcher då laget vann mot såväl Huddinge som Enköpings SK. Imponerande och en som även imponerade i laget då var förvärvet längst bak i målet i form av Viktor Andersson som varit rena rama muren. Han stod inte i söndags då laget kanske lite oväntat åkte på en rejäl plump i protokollet då Visby-Roma blev laget ganska så övermäktiga.

 

Wings blir nog en ganska svår nöt för Väsby att knäcka och det gäller att man fortsätter att spela ett bra defensivt och tajt spel för det kan behövas när virvelvindarna från Wings försöker blåsa fram ute på isen.

 

Den som kanske känner till Wings bäst av alla i Väsbys lag är nyförvärvet från just Wings, målvakt Isak Johansson. Jag har tagit några ord med gode Isak inför matchen vars tankar inför den låter enligt följande.

 

Hej Isak! Det blev en skön seger i Enköping som vinns med 4-1. Vad är din syn på matchen?

-Hej Krister! Ja, en skön och ganska så komfortabel seger måste jag väl ändå säga. Tycker vi startar matchen på ett bra sätt med bra fart och skönt spel vilket också resulterar till två tidiga mål. Men sen tycker jag att vi bjuder in dem mer och mer i matchen. Tycker att vi allt för många gånger sätter varandra i jobbiga lägen vilket i många fall resulterade i att Enköping kunde etablera sig. Vinst är alltid en vinst och jag tycker att vi löser det bra, men både jag och resten av laget känner att det är mycket vi behöver göra bättre. Men som sagt, en skön seger!

 

Efter en ganska svag seriepremiär, trots seger så känns det verkligen som att laget har steppat upp nu efter två raka matcher med bra spel. Vad känner du kring det?

-Ja, tycker spelet ser bättre ut för varje dag som går, Vi gör många bra saker där ute men det är såklart mycket som behöver bli bättre, men det är en process och vi är bara i början av säsongen. Det är ett nytt lag med många nya ansikten. Tror stenhårt på denna grupp!

 

Efter en försäsong och tre omgångar in i grundserien. Vad säger du om din tid i klubben än så länge och är du nöjd med ditt spel så här långt?

-Så här långt tycker jag att det känns bra! Jag trivs väldigt bra i föreningen och tycker att vi har ett otroligt skönt lag med många härliga individer. För egen del är jag nöjd med mitt spel, tycker att jag har spelat bra men framför allt väldigt stabilt. Sen är det väl någon puck som jag själv tycker har fått gå in lite för enkelt men det är sådant som kan hända ibland. Men utifrån det stora hela är jag nöjd med mitt spel.

 

Din moderklubb Wings väntar nu på onsdag i säsongens första derby. Hur är känslorna inför det?

-Det känns väldigt bra! För egen del är det alltid speciellt att få spela mot Wings. Det ska bli kul. Känslorna är väl ungefär samma som det är inför alla matcher. Men det är så klart att en match som denna gör att man blir extra taggad!

 

Hur mycket koll har du på årets Wings och av de spelarna som är kvar från fjolåret, känner du att du vet ungefär var de gillar att sätta deras avslut på mål?

-Har väl inte så jättebra koll på dom egentligen. Det är väl ett par spelare som man har lite koll på och vad dom gillar att göra. Men det är inget jag lägger jättestort fokus på faktiskt.

 

Om vi vänder på det, tror du att de vet eventuella hemligheter över var du inte gillar att få avsluten?

-Några av dom vill säkert tro vart dom ska skjuta. Men det är inget som oroar mig, kommer det en puck så tar jag den!

 

Vad tror du att det kan bli för typ av matchbild på onsdag utifrån vad du känner till om Wings?

-Tror Wings kommer vara väldigt taggade. De kommer säkerligen kämpa och göra allt dom kan för att ta poäng.

 

Slutligen Isak, oavsett vem som står på onsdag, vad tror du nycklarna är för tre poäng?

-Tror det blir viktigt att vi kliver in med en bra inställning och släpper lite på handbromsen. Slappnar av och spelar vårt spel så ska det nog gå bra.

 

// # 72 – Isak Johansson

 

Väsby har glädjande nog tillbaka Victor Andersson i matchtruppen igen efter att han varit borta under i princip hela säsongen. Det innebär att alla i truppen utom långtidsskadade Manfred Ehlers som ju knäskadade sig i träningsmatchen hemma mot Huddinge, är tillgängliga för spel.

 

Hur ni kan köpa biljetter till matchen finner ni HÄR.

 

Vid pennan

 

Krister Holmgren

 

Foto: Arne Rundlöf