SPELARSNACK: Ricard Blidstrand: ”Det här måste finnas på julbordet”

Allettan väntar runt hörnet. På lördag är det “premiär” mot Karlskrona på bortais. 
En som sett fram emot det är Ricard Blidstrand.
Nu berättar backen om känslorna att det drar igång till helgen – och vad som måste finnas på julbordet.
Sill i alla dess former är fint, säger han. 

Ricard Blidstrand. Foto: Mikael Einarsson

Ricard Blidstrand. Foto: Mikael Einarsson

Väsbys Hockeys målsättning inför säsongen var att sluta topp 3 i ATG Hockeyettan östra – och så blev det.

– Vi började lite knöligt, spelet satt inte som det skulle men efter det så tycker jag att vi har blivit bättre och bättre för varje vecka. Det är en serie med väldigt varierat motstånd, och man ska komma ihåg att de flesta lag verkligen ville slå oss eftersom vi spelade i hockeyallsvenskan i fjol, säger Ricard Blidstrand.

Nu väntar spel i Allettan södra. Tuff bortamatch direkt i premiären. Hur ska det bli att dra igång till helgen? 

– Det ska bli jäkligt kul, det är något man längtat efter hela säsongen. Framför allt så kommer det bli roligt att spela inför lite större publik på bortamatcherna. Där är man inte bortskämd med i grundserien. 

Fem poäng blev det för din del under grundserien – hur låter det? 

– (Skratt) Ja, fem poäng. Det spelar nog ingen roll vilken nivå jag spelar på, det är ungefär den poängproduktionen jag brukar ha, säger Blidstrand.

Ricard Blidstrand främsta uppgift är kanske inte att producera poäng. Däremot har backen andra värdefulla egenskaper, något som gett honom ett ”A” på bröstet.
Även om det inte är något som han går runt och tänka på dagligen, säger han, så sticker han inte under stol med att han tycker det är kul. 

– Visst känner man ett litet större ansvar och man vill föregå med gott exempel och hjälpa polarna. 

December är här och vi börjar närma oss (nåja, ett par veckor återstår det allt) julafton. Enligt Ricard Blidstrand måste det här finnas på julbordet. 

– Extremt svår fråga, jag älskar julmat och allt är så jävla gott. Lite tråkigt kanske, men jag sväljer nog ett gäng ägghalvor. Sill i alla dess former, med en klick gräddfil, är fint, säger Ricard Blidstrand.

Vad säger ni – håller ni med honom?