Inför Väsby vs Vimmerby

Årets sista match och ett returmöte mot Vimmerby HC är vad som står på menyn i Renew Arena under torsdagskvällen när Allettan Södra ska spela den sjunde omgången.

 

Vimmerby kommer upp från Småland till Upplands Väsby för att försöka få revansch på nollningen som Väsby bjöd dem på i deras egen lejonkula. Men trots Väsbysegern var det en väldigt jämn match där den mycket väl hade kunnat svänga över till hemmalaget om de hade fått utdelning på några av de chanser som de skapade under matchens första halva.

 

Det gäller att få utdelning när man har sina bästa stunder i matcherna och heller inte bli sårade alltför mycket när man spelar som sämst och lite så var det under tisdagskvällen. Väsby blev aldrig sårade och sedan fick man utdelning när man efter drygt halva matchen hittade till spelet. För Väsbys del gäller det att försöka fortsätta på den inslagna väg man avslutade matchen på. Det gäller att spela så kompakt i egen zon som man då gjorde och där man aldrig lät de pigga Vimmerbyspelarna hamna på insidan.

 

Jag tog efter matchen i tisdags några ord med ständigt ettriga forwarden Felix Dahlgren som då satt på bussen hem och njöt av de tre tagna poängen. Så här säger han efter matchen och vad hans tankar är inför returmötet.

 

Hej Felix! Det blev en skön hemresa för er från Småland till Upplands Väsby kan jag tänka mig efter nollningen borta mot Vimmerby. Hur är känslorna efter matchen?

-Hej Krister! Självklart mycket skönare resa hem till Väsby efter 3 poäng. Matchen i stort tycker jag att vi gör det bra, starkt av oss att nolla Vimmerby på deras hemmaplan.

 

Varför vinner vi matchen som du ser på det och vad var det framför allt som vi gjorde bra där?

-Tycker vi följer vår game plan och gjorde det väldigt bra i powerplay och boxplay. Sen är den stora matchvinnaren idag är helt klart Agge i målet som gör en grym match. Tycker han räddar oss kvar i matchen ett par gånger.

 

Vad säger du annars om Vimmerby som lag betraktat, var det som väntat eller överraskade de på något sätt?

-Vi visste att Vimmerby var en bra lag med mycket offensiva skickliga spelare som spelar med mycket fart. Så speciellt mycket till överraskning var det inte.

 

Vi började aningen svagt och Vimmerby hade de flesta chanserna till en början. Hur viktigt var det för matchbilden tror du att de inte fick göra första målet?

-Självklart vill man inte börja matchen i underläge, tufft att jaga från start så vi får tacka Agge som håller oss kvar i matchen.

 

Vad blir viktigast för oss att fokusera på i matchen på torsdag anser du?

-Viktigast för oss är att vi fortsätter att hålla oss till vårt spel och gör det vi vet att vi är bra på.

 

Du gör inte så många poäng denna säsong men står i match för match för det hårda arbetet ute på isen. Vad säger du själv om din insats i Väsbytröjan så här långt?

-Tyvärr har det inte blivit så mycket poäng från min klubba så det är ju lite trist såklart. Men det hårda jobbet kan man alltid bidra med och nått jag trivs med att göra.

 

Slutligen Felix, varför fortsätter vi vinnarspåret även efter torsdagens match och på vilket sätt ska du försöka gå i bräschen i spelet?

-Vinnarspåret kommer fortsätta för att vi är ett bra lag med mycket kvalitéer med höga förväntningar på oss själva.

 

// # 54 – Felix Dahlgren

 

Spelarmässigt i Väsbys lag blir det några förändringar från i tisdags. Jesper Eliasson inkommer till matchtruppen efter sjukdom och sedan kommer ni att få se en debutant i form av backlånet från Almtuna i form av Lucas Thorstensson.

 

Varmt välkomna!

 

Vid pennan

 

Krister Holmgren

 

Foto: Mikael Einarsson