Inför Skövde IK vs Väsby

Vi har kommit fram till ännu ett back-to-back möte och nu är det Skövde IK som väntar i dubbelmötet för Väsbys del. Laget börjar med en match nere i Billingehov under onsdagskvällen och returen spelas söndag eftermiddag i Renew Arena.

 

Att de här två lagen möts hör annars inte till vanligheterna. Vi får faktiskt bläddra tillbaka hela fyrtioen år i tiden när dessa två lagen möttes senast i seriespel. Väsby som då bland annat hade Keith Allain i målet, där ”Masen” och ”Musen” firade stora triumfer och där en viss Roger Melin sprutade in poäng, vann tre av fyra möten mot Skaraborgarna denna säsong. Enda förlusten kom just nere i Billingehov även fast Väsby sedan vann andra mötet i samma hall.

 

Men det är nog inte många som kommer ihåg dessa tider. Knappast någon i de två matchtrupperna som kommer att matchas mot varandra med start på onsdag kväll. Skövde IK kommer till matchen som underdogs trots att det är de som är hemmalag. De parkerar nämligen inför matchen på en jumboplats i Allettan Södra med sju tagna poäng varav tre har tagits i Billingehov. Inte ett speciellt bra facit men trots det är det knappast någon enkel motståndare som väntar Väsby Hockey i Skaraborg.

 

Skövde spelar nämligen en väldigt frejdig ishockey med en stark offensiv. Sorgebarnet för lagets del har väl snarare varit defensiven som helt enkelt hitintills inte varit tät nog för att Skövde lyckats ta mer än två skalper på sina elva spelade matcher. Dessa segrar har kommit borta mot Huddinge samt hemma mot Dalen. Men att laget slagit topplaget Dalen visar ändå att det finns kapacitet i laget när allt stämmer för dem.

 

Det finns en del välmeriterade spelare i laget. Längst bak finner vi bland annat Väsbybekantingen Robin Wallin som först i söndags gjorde sin första match för säsongen. Backen Adam Thilander har mängder med pojk- och juniorlandslagskamper på meritlistan och i de främre leden finns den rutinerade duon Kristoffer Söder och Anton Blomberg. Kristoffer vände hemåt till moderklubben inför säsongen efter sex säsonger i Hockeyallsvenskan och tre i SHL. Anton Blomberg kommer även han senast från Hockeyallsvenskan och från SSK där han på sina fjorton spelade matcher stod för fina elva poäng. Denna säsong är han lagets klart ledande i poängproduktionen där han hamrat in hela fjorton mål och spelat fram till ytterligare tjugoen vilket gör att han ligger tia i hela poängligan för ATG Hockeyettan, platsen bakom bland annat Carl Wassenius som gjort lika många poäng men på två färre matcher spelade.

 

För att få reda på lite mer om Skövde IK har jag vänt mig till just Anton Blomberg och hans tankar inför mötet i Billingehov kan ni läsa om här nedan.

 

Hej Anton! Det blev ännu en hedersam förlust hemma mot KHK om man ska döma utifrån de matchrapporter som jag läst. Vad har du att säga om matchen?

-Hej! Vi är inte riktigt med från starten och får 0-3 direkt i första perioden. Så det blir lite för tufft direkt.

 

Ni har haft en del motflyt i Allettan eftersom ni endast plockat hem sju poäng på elva matcher. Varför har det inte riktigt studsat er väg som du ser på det?

Jag vet inte, svårt att säga! Allettan är ganska många snäpp upp i skillnad från första serien! Men vi har haft svårt att göra mål på våra lägen. Och släppt lite onödiga mål när vi har haft kontroll på pucken i egen zon.

 

För din egen del verkar dock krutet vara torrt och du gjorde två nya mål mot KHK. Hur känns den egna formen?

Jodå, jag tycker att formen känns bra! Men det är frustrerande med onödiga förluster. Känns som vi ger bort många matcher.

 

Väsby har ju aldrig mött Skövde i seriespel under modern tid. Hur skulle du vilja beskriva Skövde som lag i grova penseldrag?

-Vi är ett skridskostarkt lag och spelar med mycket fart!

 

Vad anser du att ni står för ute på isen och vad kan vi i Väsby förvänta oss på onsdag tror du?

-Jag tror det kommer bli en bra match med mycket fart och fläkt! Vi ska dit och försöka ta tre poäng!

 

Vad känner du annars till om er kommande motståndare Väsby?

-Känner väl inte till så mycket förutom några spelare man har mött i Hockeyallsvenskan.

 

Vi som inte känner till Skövde speciellt bra. Finns det förutom dig själv, några speciella spelare som du tycker vi ska kika in lite extra?

-Svårt att säga, det får ni se på onsdag 😉!

 

Slutligen Anton, vad är dina förväntningar inför onsdagen och vilka nycklar kommer ni då att trycka på?

-Det gäller att vara med från start, spela enkelt nerifrån och ta vara på lägena!

 

// # 28 Anton Blomberg – Skövde IK

 

Läget i Väsby inför matchen är något förbättrat från i söndags eftersom David Karlström är tillbaka från sjuksängen. Men kvar där ligger fortfarande duon Pontus Karlsson samt Felix Dahlgren och så är fortsatt Viktor Åström indisponibel p g a skada.

 

Matchen kan ni se på ATG Hockeyettan Play och länken till sändningen är:

https://live.hockeyettan.se/livestream?id=s-skovde-ik-vasby-ik-hk-8qre6r

 

Vid pennan

 

Krister Holmgren

 

Foto: Mikael Einarsson