Väsby mållösa mot Hudik

Väsby hade tyvärr inte mycket att hämta hemma mot Hudiksvall i kvalseriepremiären. En lovande första period följdes av en tyngre andra och i den sista perioden rämnade dessvärre Väsbys spel och ett rejält taggat Hudiksvall kunde till slut vinna med komfortabla 4-0.

Det är bara att lyfta hatten för Hudiksvalls spel ikväll. Det absolut bästa laget som Väsby mött denna säsong. De var solida, tunga, konsekventa och satte en enorm press mot Väsby som bortsett från en lovande första period sedan inte alls fick sitt offensiva spel att stämma.

Men i den första perioden var det jämnt och det blev en rätt händelserik första akt, mållös till trots. Hudiksvall som rivstartat och tagit ledningar i de två tidigare matcherna då lagen mötts i grundserien, började bäst även denna gång. Redan efter dryga halvminuten spelad så hade laget vaskat fram två halvhyfsade lägen.

Väsby svarade dock upp minuten senare när Elias Lindström fick en fin framspelning alldeles vid den ena stolpen. Elias sög dock in pucken innan han avslutade vilket gjorde att målvakten fick tiden att hinna fram och rädda.

Annars blev det en period där chanserna svängde ganska friskt lagen emellan. Väsby hade en period mot mitten av den första då laget frestade gästernas målvakt med ett flertal lägen medan Hudiksvall avslutade starkast. Bland annat blev Christoffer Jansson i Hudik helt frispelad med en och halv minut kvar av perioden efter att Väsby helt missat i ett byte. Gästerna fortsatte sedan pressen mot Väsby varför laget till slut fick med sig en utvisning när det endast återstod en sekund av den första perioden.

En utvisning som visade sig bli kostsam eftersom Hudik minuten in i den tog ledningen i matchen. Vasse målskytten Jesper Wiberg var det som hittade in till nätet efter välriktat skott och därtill en näst intill perfekt skymning i ansiktet på August Hedlund av hans medspelare.

Hudiksvall var i perioden klart vassare än Väsby och sken riktigt upp av sitt mål. De var som iglar på Väsbyspelarna som aldrig kom loss till klara lägen. Inte ens i Väsbys paradgren, numerärt överläge kom laget fram till chanser eftersom Hudikspelarna stressade Väsby föredömligt.

Ett ytterligare ledningsmål hängde länge i luften och den kom till slut, tyvärr för Väsbys del när ynka tjugosju sekunder återstod av perioden. Väsby missade för andra gången att ta ytan framför målet och till slut smällde det bakom August som inte heller denna gång kunde göra något på målet.

Väsbys hopp om att få en väg in i matchen i den sista perioden var att få ett mål och därigenom få någon slags energi till spelet. Istället blev det precis tvärtom då gästerna fullkomligen sköljde över Väsby inledningsvis.

Redan efter elva spelade sekunder kom första chansen och minuten senare satt även 0-3 på resultattavlan. En snabb omställning och en vallning i sargen gav Hudik och Christoffer Jansson ännu ett friläge och denna gång hittade en lucka mellan benen på August.

Väsbys piggaste offensiva spelare för kvällen, Victor Andersson var minuten därefter framme och hotade med en styrning. Men det var ett av fåtal tillfällen som Väsby var uppe och hotade i offensiv zon i den sista perioden.

Istället kom ett Väsbymisstag att kosta i den femte minuten när Hudik återigen vände snabbt från egen zon, kom fram i ett två mot en läge och slog in spiken i kistan till 4-0.

Det hade sedan kunnat komma mer från gästernas sida för Väsby tappade ett tag koncepten helt och hade inte August Hedlund storspelat i målet hade det mycket väl kunnat blivit tennissiffror i matchen.

Väsby fick sig helt enkelt en lektion av Hudiksvall och de visade med all önskvärd tydlighet varför laget är storfavoriter till att ta platsen till Hockeyallsvenskan när denna kvalserie är avslutad.

Väsby gör nog bäst i att glömma denna insats, framför allt den håglöshet som visades upp i den sista perioden och blicka framåt mot lördagens match borta mot Östersund. Att kapaciteten finns hos Väsbyspelarna vet vi och det bara att försöka gjuta mod, greppa nävarna och se framåt.

Grisligan

Att Hudiksvall sköt in fyra mål ikväll kan näppeligen lastas målvakten August Hedlund. Han gjorde precis det han skulle och mer där till och var Väsbys främsta spelare för kvällen. Tre grisar således till ”Agge”!

Två grisar går till Väsbys piggaste utspelare för kvällen, Victor Andersson som var härligt aggressiv och var ofta framme när Väsby skapade sina bästa chanser för kvällen.

Sista grisen tilldelas Rasmus Sörgardt som förvisso gick bort sig när Hudik slog in sitt andra mål men som där innan och efter agerade stabilt. Låg också närmast ett reduceringsmål när hans skott träffade innerstolpen.

I övrigt ges omnämnande till Calle Åsell som i vanlig ordning agerade tuff murbräcka, till Felix Dahlgren som stred tappert samt till Elias Lindström som vann en del viktiga tekningar och kändes rejäl i närkamperna.

Men mycket mer finns att ge från Väsbys spelare och förhoppningsvis visar laget det på lördag när man spelar på jämtländsk mark mot hemmafavoriterna Östersund.