Tobias Liljendahl kommer hem

Väsby Hockey är stolta, och oerhört glada, över att kunna presentera att Väsbysonen Tobias Liljendahl vänder hemåt igen efter elva år, varav åtta av dem tillbringats i Hockeyallsvenskan.

Väsbyprodukten Tobias tog sina första skär i Väsby Hockey och gjorde A-lagsdebut i moderklubben redan som femtonåring. Säsongen efter var han redan ordinarie och blev sedan uppkallad till Djurgårdens IF. Där spelade han U16-SM, var lagkapten i såväl J18 som J20 och spelade totalt 35 landskamper från U16 till Småkronorna.

Som nybliven senior tog han steget vidare till Vita Hästen i Hockeyallsvenskan, där han tillbringade tre säsonger. Därefter väntade en säsong i Timrå och sedan fyra raka säsonger i Almtuna IS, där han i den just avslutade säsongen hade äran att bära ”C:et” på bröstet.

Tobias har länge varit en ledande spelare i Hockeyallsvenskan och har under sina 414 matcher på nivån presterat fina 169 poäng. Tobias kan spela såväl center som ytterforward, besitter ett tungt och vasst skott samt är en härförare som Väsby kommer att få oerhört mycket nytta av. Det känns oerhört glädjande att ”Tobbe” är tillbaka igen och vi hälsar honom mycket varmt välkommen hem igen!

Sportchefen, Tom Tärnström, om Tobias hemkomst till Väsby Hockey:

– Att Tobbe kommer hem redan nu, i sina bästa år, är något man inte vågat hoppas på, men jag och hela Väsby är självfallet överlyckliga att så blir fallet. Han kommer betyda oerhört mycket både på isen och i omklädningsrummet, säger han.

Se mer av Tobias karriär här!

Läs också: Lagbygget 22/23

 Vid pennan

 Krister Holmgren

Foto: Johnny Anderson