”Riktigt nöjd att det blev Väsby”

Du gjorde hela 63 poäng på 50 matcher med Oskarshamns J20-lag den gångna säsongen. 

Hur känner man sig efter en sådan säsong bakom sig? 

– Så klart känns det bra när man fått göra mycket mål och poäng. 

– Det känns som att jag kommer komma in i nästa säsong med bra självförtroende från start, vilket jag tycker är viktigt, så det var en bra säsong att ha i ryggen till sin första seniorsäsong. 

– Jag känner även att jag fortsätter utvecklas, vilket bara gör hockey ännu roligare och ger en mer vilja att bli bättre.

Sedan blev det en match i SHL – hur var det? 

– Det var riktigt mäktigt. Det blev bara ett byte, men det jag tar med mig är att bara varit med på den nivån och få sitta på bänken med fullsatta läktare i Scandinavium. 

– Det är så klart något man drömt om sedan liten, men som man känt på senare tid att det var möjligt när ens kompisar, en efter en, började göra debut. Även att bara vara runt ett seniorlag var riktigt roligt.

När vi presenterade dig skrev vår eminente skribent, Krister Holmgren, att du är en spelare som skjuter först och frågar sen – stämmer det?

– Jag har alltid tränat väldigt mycket på mitt skott, så att jag känner att jag kan hota från flera olika områden i anfallszon. Så att skjuta först och fråga sen kanske stämmer bra. 

– Jag gillar att skjuta mycket, men har en kompis bättre läge än mig så ska han så klart få pucken. Har tidigare tyckt att jag levt lite för mycket på mitt skott, men att jag utvecklat många andra delar i mitt spel som gjort mig bättre, så det får man fortsätta att göra för att ta nästa steg.

Hur ser du på att komma till Väsby Hockey nu? 

– Jag är riktigt, riktigt nöjd att det blev Väsby. Ända sedan Tom (Tärnström, sportchefen) hörde av sig har Väsby varit nummer ett, så att spela här nästa säsong ska bli riktigt roligt. 

– Det jag vet om föreningen är att man var i allsvenskan nyligen, och att man alltid varit med för att kvala uppåt ett bra tag, så det blir riktigt kul att försöka kvala upp igen.

– Sen Upplands Väsby som stad har jag riktigt dålig koll på, förutom att Väsby centrum ligger nära ishallen (skratt). 

Luleåkille annars, som blivit skolad i stadens stolthet, Luleå Hockey. 

Hur var det? 

– Att få komma till Luleå i ungdomsåren var något jag hade som mål när jag spelade i Sunderby SK, som är min moderklubb. 

– Luleå som förening är väldigt proffsig, där det finns flera isytor samt skottramper och mer på sommaren. 

– Även fysträningen och hockeyn var annorlunda när jag kom dit, så målet i början var att bygga på mig så mycket som möjligt, för jag var väldigt lätt när jag kom. 

– Dom har hjälpt mig väldigt mycket i min karriär, och hjälper mig nu då jag får vara med och köra sommarfys med juniorlaget och även tre ispass i veckan, så jag är glad öve min tid i Luleå. 

Hur kom det sig då att du hamnade i… Oskarshamn? 

– Att jag hamnade i Oskarshamn var egentligen ingenting emot Luleå, utan det var mer att jag ville flytta när jag skulle börja hockeygymnasium för att pröva bo själv och leva som ett “proffs” gör. 

– Men det blev Luleå och då gick jag klart mina tre år på gymnasiet, för att sedan leta efter möjligheter att pröva något nytt och då blev Oskarshamn ett bra alternativ, vilket jag absolut inte ångrar. 

Förutom att spela i Väsby – ska du göra något mer vid sidan av? 

– Planen är att jobba på skola som någon slags vikarie. Jag gjorde det i Oskarshamn och det funkade väldigt bra att kombinera det med hockeyn, så jag tror att jag fortsätter på det spåret. 

Nils Bolin 
Ålder: 19 år
Längd: 190 cm
Vikt: 82 kg
Skjuter: Höger
Moderklubb: Sunderby SK
Tidigare klubbar: Sunderby SK, Luleå Hockey, IK Oskarshamn, Väsby Hockey

Text: Mikael Einarsson

Foto: Claes Svensson