”Vill spela i ett slagkraftigt lag – och det är Väsby”

Erik Aterius, 23, har kommit till Väsby Hockey för att göra laget tuffare och jobbigare att möta. 

För egen del ser boråsaren möjligheterna att utvecklas och få spela de ”roliga matcherna” i slutet av säsongen. 

Med sitt hårda och fysiska spel ute på isen, i kombination med sina rappa kommentarer vid sidan av densamma, retade Erik Aterius fullständigt gallfeber på många i Väsbylaget förra säsongen. 

Så här sade till exempel sportchefen, Tom Tärnström, i samband med att Aterius presenterades som ny spelare tidigare i veckan: 

”Erik är en spelartyp som jag tycker vi saknade förra året. Han fick hela vårt lag, inklusive mig själv, att fokusera på fel saker när vi mötte honom förra året, så det känns väldigt bra att ha honom med oss nu istället.”

”Vill spela de roliga matcherna i slutet av säsongen”

Erik Aterius har lirat allsvensk hockey med både Leksand och Västervik. Den gångna säsongen spenderade han dock i Vallentuna.

Att det blir Väsby för hans del kommande säsong förklarar han så här: 

– Jag vill spela i ett slagkraftigt lag i Hockeyettan. Jag vill vidare och uppåt i min karriär igen, och spela de roliga matcherna i slutet av säsongen, vilket jag tror att jag får en stor chans att göra här. 

”Ska göra allt för att vi ska vinna matcher” 

Hur spelare och ledare i Väsby såg på att möta Erik, det vet vi.

Men hur såg Erik på att möta Väsby?

– Min syn är att det var ett väldigt spelskickligt lag, med många meriterade spelare som håller allsvensk nivå. På pappret mycket bättre än Vallentuna. Det kanske behövdes lite mer defensivt och tuffa spelare, något som alla sagt här efter säsongen. 

– Jag ska försöka komma in och bidra med det jag är bra på: Hårt och fysiskt jobb samt offra mig för laget och göra allt för att vi ska vinna matcher. 

Erik Aterius
Ålder: 23 år
Längd: 178 cm
Vikt: 92 kg
Skjuter: Vänster
Moderklubb: Borås HC
Tidigare klubbar: Borås HC, Leksands IF, Västerviks IK, Tranås AIF, Eskilstuna Linden, Borås HC, Vallentuna Hockey, Väsby Hockey 

Text och foto: Mikael Einarsson