Ung Väsbytalang ges A-lagskontrakt

Den unga talangen och egna produkten Linus Hedlund skriver A-lagskontrakt med Väsby Hockey.

Den numera artonårige Linus Hedlund har varit i Väsby Hockey sedan barnsben. Han är född i Sigtuna kommun och också boendes i idylliska Sigtuna, men startade upp sitt hockeyspelande som åttaåring när det bildades lag i Väsby Hockey.

I Väsby fortsatte han sedan spela innan en kort vända i Wings J18-lag i Elit tog vid. Men snart var den numera 189 centimeter långa och 80 kilo tunga Linus tillbaka i Väsby igen. Där fortsatte han att göra det han har gjort under i princip hela sin Väsbykarriär; hamra in mål och dundra in poäng. Framfarten på isen gjorde att talangfabriken, Täby HC, lockade till sig talangen, och där vann Linus lagets interna poängliga den gångna säsongen i J18 Elit.

Men nu väntar alltså återigen en comeback i Väsby Hockey och det känns riktigt kul att ge denna egna talang chansen att visa upp sig på seniornivå i moderklubbens så ädla färger.

Så här säger sportchefen, Tom Tärnström, om Linus Hedlunds A-lagskontrakt:

– Linus är en egen produkt som i princip är uppväxt i hallen. Han har ett stort driv och vilja att bli bättre varje dag, och det ska bli väldigt spännande att följa Linus utveckling, när han får vara en del av A-lagets dagliga verksamhet. Grundtanken är att han spelar matcher i första hand med juniorerna, men självklart är han i slutändan med och konkurrerar om speltid precis som alla andra.

Vid pennan:

Krister Holmgren

Foto: Mikael Einarsson