Intervju med Melker Kull ”Jag kommer ge 100% varje match och jag kommer göra allt för att laget ska vinna.”

Den rivigt intensiva Melker Kull var med om en härlig resa under fjolårssäsongen då han var med och hjälpte upp Almtuna IS till J20 Nationell för första gången i klubbens historia. Men vem är egentligen denna tjugoåring med rötterna i Norrtälje? Det och annat intressant svarar Melker på i intervjun här nedan.

Hej Melker! Varmt välkommen till Vilda Väsby. Varför valde du att komma och spela för oss?

-Tack så mycket! Tom hörde av sig när Väsbys säsong hade tagit slut och erbjöd mig en plats inför nästa säsong, då tog det inte längre än en vecka för ens jag hade bestämt mig. Jag har hört mycket gott kring klubben och en föryngring av laget lockade mig till att spela här.

Vad känner du till om Väsby och vad hade du för tankar om klubben innan du valde att skriva på?

-Väsby har alltid varit ett topplag i hockeyettan och kommit långt många säsonger. Det verkar vara ordning och reda i klubben och en bra kultur. Klubbens mål att nå Hockeyallsvenskan inom tre år är en resa jag vill vara med på!

Du har gått på hockeygymnasiet i Uppsala och har spelat hela din juniorkarriär i Almtuna IS. Den gångna säsongen krönte ni en fin säsong genom att för första gången i AIS historia, kvalificera sig till J20 Nationell. Berätta lite om den fina resan ni gjorde?

-Hela laget bestämde sig tidigt på säsongen att vi skulle gå upp. Vi kom ihop riktigt bra som grupp redan från början då nästan alla spelare kände varandra sen innan.

-Vi spelade några träningsmatcher mot Timrå och AIK som vi slog, vilket gav oss en boost och det kändes verkligen som vi kunde gå upp.

-Vi gick igenom alla serierna i princip obesegrade och alla kämpade för varandra varje match. Min känsla var att alla i laget förstod sin uppgift vilket gynnade oss i längden. Vi stannade aldrig upp och tänkte efter, utan vi körde bara på match för match och fick stor frihet i vårt spel. Mycket tack vare Jimmy och Håkans coachning.

Berätta annars lite om dig själv. Vem är Melker utanför isen och hur skulle du främst vilja beskriva dig som hockeyspelare?

-Utanför isen är jag en väldigt lugn och positiv kille som gillar att spela padel med både vänner och familj. På isen är jag en spelare som både kan vara farlig framåt och säker bakåt. Jag sätter laget i första hand och gör mitt yttersta varje gång jag är ute på isen.

Vad anser du dig ha för styrkor på isen och vad känner du att du behöver gnugga vidare på för att bli så bra som du hoppas kunna bli?

-En av mina styrkor ute på isen är att jag är bra i boxplay och vill få pucken på mig. Sedan är jag även bra i anfallszonen och är inte rädd att ta mig in på mål och hota. Något som jag skulle vilja utveckla är att vara starkare längs sarghörnen och bättre på att skydda pucken.

Vad har du nu för förväntningar inför säsongen i Väsby?

-Mina förväntningar denna säsong är att jag ska komma in i seniorhockeyn snabbt då detta blir mitt första senior-år och att det föryngrade Vilda Väsby ska fortsätta vara ett topplag i Hockeyettan.

Slutligen Melker, vad kommer att känneteckna dig i Väsbydressen säsong 2022/2023 och vad har du hälsning att skicka till alla Väsbyfans?

-Jag kommer ge 100% varje match och jag kommer göra allt för att laget skall vinna. Det ska bli extremt kul att träffa alla Vilda Väsbyfans i arenan till hösten och jag hoppas ni får en fin sommar tills dess!

Vid pennan

Krister Holmgren

Foto: Johnny Andersson