Filip Rydström klar för Väsby

Med god hjälp av er trogna supportrar är nu finansieringen av Väsby Hockeys supporterspelare för kommande säsong klar. Säsongens supporterspelare blir centern Filip Rydström.

Filip är en Norrortskille, född och uppväxt i grannkommunen Vallentuna. Han har numera hunnit bli snart tjugosex år fyllda, men skapade rubriker redan under pojk- och juniortiden då han pryglade in poäng i moderklubben Vallentuna. Han hann dessutom med att debutera i Hockeyettan redan som sjuttonåring. Avtrycken i Vallentuna gav eko och från och med säsongen 2014/2015 tog Filip klivet över Atlanten för att under sina sista juniorår spela i de anrika kanadensiska och amerikanska juniorligorna QMJHL respektive USHL. Där fortsatte den 191 centimeter långa och 91 kilo tunga centern Filip att visa framfötterna och han vann bland annat den interna poängligan under sitt sista juniorår i Omaha Lancers i USHL.

Framfarten på de transatlantiska isarna gav honom möjlighet att spela universitetshockey i Kanada och i ligan USports med laget Univ. Of Prince Edwards Island. Där blev det totalt fyra säsonger, med avbrott för den inställda Covidsäsongen 2020/21. Filip fortsatte även i den ligan att producera på en god nivå där han på 83 grundseriematcher låg bakom 65 poäng.

Filip känns som en väldigt spännande spelare. En rejäl, hård och tuff spelandes center som dessutom har förmågan att skapa målchanser, både för sig själv men även för sina medspelare. Det känns jättekul att Filip nu gjort klart för Väsby Hockey och vi hälsar honom varmt välkommen till Väsby Hockey.

Ett stort TACK riktas till alla supportrar som bidragit till insamlingen.

Sportchef Tom Tärnström om Filips ankomst till truppen.

-Filip är en välskolad center som är tung att möta samtidigt som han har en spelskicklighet som bör stå sig bra i Hockeyettan. Han tar ansvar i både offensiv och defensiv zon och är också en mycket bra tekare. Det känns väldigt bra att Filip väljer Väsby och det ska bli spännande att följa hans framfart i Sverige.

Vid pennan

Krister Holmgren

Foto: Darriel Theriault