Väsby vann kampfylld match

Det var mer kamp än skönspel när Väsby tog sjätte raka segern och slog Strömsbro med 4-1. Med ett mål i vardera perioden hade Väsby en 2-0 ledning inför den sista och där tog laget bra tag i spelet och kunde till slut kontrollera matchen tämligen säkert ända till mål.

Vi hade en vecka från senaste matchen och det syntes lite i början av matchen. Vi växer in i matchen bättre och bättre varje period och som helhet gör vi en stabil insats. Motståndaren försöker spela ganska fysiskt vilket gör matchbilden lite annorlunda än i tidigare matcher, men jag tycker vi stå bra emot även där. 4-1 är ett bra resultat och det ger bra förutsättningar för nästa vecka, säger tränare Jussi Salo.

Det blev en första akt av pendlande kvalitet från Väsbys sida i mötet hemma mot Strömsbro. Gästerna kändes piggast inledningsvis och hade två lägen som mycket väl hade kunnat resulterat.

Istället blev det Calle Åsell som via en styrning tog Väsby till ledningen i matchen. I det läget hade Väsby börjat ta sig fram i en del längre anfall så sett till matchens karaktär vid tillfället var väl ledningspucken ändå inte helt omotiverad.

Strömsbro fortsatte dock att vara farliga i omställningsarbetet och när Väsby inte var tillräckligt vaksamma i det defensiva arbetet så var det framför allt Linus Ryttars fina målvaktsarbete som gjorde att Väsby hade en ledning fram till första periodvilan.

Andra perioden blev även den väldigt pendlande. Det for en hit och dit och spelet var väldigt böljande och dessutom av skiftande kvalitet.

Väsby fick fem minuter in i perioden ett gyllene läge att dra ifrån i målprotokollet när gästerna drog på sig två snabba utvisningar. Väsby skapade sig även ett par fina möjligheter men målvakten i Strömsbro stod då för ett par fina räddningar.

Men han blev överglänst av målvakten i Väsby, Linus Ryttar som spelade huvudrollen i perioden. Riktigt solid var han när Strömsbro hotade Väsbys försvar vilket blev några gånger i perioden där Väsbys försvarsarbete inte alls stod att känna igen. Framför allt stod han för en magisk reflexräddning när man nästan hade räknat in ett mål för gästerna.

Istället var det Väsby som gjorde periodens enda mål. Hårt arbetet framför målet av Calle Åsell gav sedermera pucken till en fri Filip Rydström som enkelt drog målvakten och med en backhand drog in 2-0.

I den sista perioden kändes Väsby mer beslutna och mer påkopplade. Det smällde en hel del i närkamperna men Väsby stod upp bra och vann fler och fler dueller ute på isen.

Gästerna började visa trötthetstendenser och Väsby tog över allt mer av spelet. Efter ett längre anfall blev Rasmus Sörgardt frispelad från kanten. Med ett rappt skott sköt han pucken mellan benen  på målvakten i Strömsbro och matchen kändes i princip vunnen.

Men ett Väsbymisstag på egen blå linje gav gästerna ett friläge och ett säkert avslut senare så var det reducerat till 3-1. Matchen hade gått från säker till aningen oviss och faktum var att Strömsbro halvminuten senare inte var långt ifrån ännu en reducering.

Men det blev sedermera i princip det enda som Strömsbro fick till i slutforcering. Väsby tog återigen tag i spelet och med mindre än tre minuter kvar av match spikade Tobias Liljendahl slutresultatet till 4-1 när han från nära håll vackert trädde upp pucken i nättaket.

Sammanfattningsvis så är en seger alltid en seger men det var inte den bästa insatsen för säsongen. Det hackade lite i början men ju längre matchen led och då framför allt i den sista perioden, så tog Väsby tag i matchen och styrde den säkert i hamn.

Grisligan

När spelet i Väsby hackade som mest och när Strömsbro fick till sina vassaste chanser i matchen stod Linus Ryttar för ett väldigt bra målvaktsarbete. Han var den största anledningen till att Strömsbro gick bet i alla sina lägen och där framför allt hans dubbelräddning i den andra perioden var något i hästväg. Tre grisar till Linus som hade förtjänat att hålla nollan men avslutet i friläget från Strömsbro i den sista perioden var av den bättre skolan.

Två grisar ges till Calle Åsell som var inblandad i det absoluta bästa i Väsbys offensiv under aftonen och som dessutom låg bakom Väsby två inledande mål i matchen.

Sista grisen tilldelas Filip Rydström som gick i bräschen i det fysiska spelet och som tillsammans med Calle Åsell och Nils Bolin kändes som Väsbys vassaste anfallsvapen.

Omnämnanden skänks även till samtliga backar i Väsby som verkligen stod upp bra när Strömsbro hade sina bästa perioder i matchen och framför allt stod de för ett bra arbete i de ganska många numerära underlägena under matchen.