Ny forward in och Hägg lånas ut i en vecka

Christian Hägg lånas ut till Tingsryd i en vecka. Samtidigt lånas Tim Dackell in från Almtunas juniorer resten av grundserien – till att börja med.
– Vi har lite kort om forwards. Därför lånar vi in Tim. Det ska bli spännande att se honom i vår miljö, säger Tom Tärnström. 

Väsby Hockey har kommit överens med allsvenska Tingsryd om en utlåning av forwarden Christian Hägg. Utlåningen gäller denna vecka och medför att Christian kommer att spela för smålänningarna i deras matcher mot Västerås, Södertälje och Kristianstad. Christian är åter i Väsby på måndag 28/11.

Sportchefen, Tom Tärnström, om utlåningen:

– Vi väljer att låna ut ”Häggen” nu när vi är helt klara för Allettan, och för att vi helt enkelt ser en uppsida i vår överenskommelse sett till villkoren för utlåningen, som gör att det även gynnar Väsby. Vi önskar honom och Tingsryd ett stort lycka till i dessa matcher.

Väsby har glädjande nog också en ny spelare som kommer in på lån från Almtuna. Det är forwarden Tim Dackell (född 03), som främst spelat i deras J20-lag, som ansluter redan under tisdagen och är spelklar till onsdagens bortamatch mot Nyköping.

– Vi har lite kort om forwards och väljer därför att låna in Tim grundserien ut – till att börja med. Tim är en smart och spelskicklig forward som gjort det bra i Almtunas juniorer. Min tro och förhoppning är att han kommer växa in i seniorhockeyn på ett bra sätt och kunna bidra för oss i Väsby över tid. Det ska bli väldigt spännande att se honom i vår miljö, säger Tärnström.

Text: Krister Holmgren
Foto: Mikael Einarsson