Tennissiffror när Väsby slog Kiruna

Väsby tog en till slut komfortabel seger när laget slog tillbaka Kiruna med tennissiffrorna 6-1 efter att laget under den andra perioden växlade upp och i den sista perioden tämligen väl kontrollerade matchen.  Storsegern gör glädjande nog också att Väsby går upp i serieledning på bättre målskillnad än Hudiksvall.

Vi gör en stabil hemma match och vinner rättvist. Vi har stort puckinnehav och vi skapar många målchanser. Vi är kompakta och gör det bra också defensivt, säger tränare Jussi Salo.

Väsby fick också en bra start på matchen när Tim Dackell via sitt första mål i Väsbytröjan drygt fyra minuter in i matchen, tog Väsby till ledningen. Kul för Tim att äntligen få hitta rätt även fast målvakten kanske lite lättvindigt tappade in pucken mellan armen och kroppen.

När Väsby sedan utökade ledningen till 2-0 efter en snabb spelvändning där Calle Åsell fint hittade fram till Nils Bolin som smällde till direkt, så kändes matchen ganska klart på väg att falla över till Väsbys favör.

Men Kiruna som är seriens bästa lag i numerärt överläge tog tillvara på sitt enda överläge i perioden när de hittade en väg förbi Victor Olsson via skott och bra skymning. Därefter blev matchen jämnare och där Kiruna vid ett par tillfällen visade att de är vasst kontringslag och där Victor Olsson fick agera alert i Väsbykassen.

Öppna spjäll får sammanfatta mittakten där Kiruna ständigt var farliga i sina omställningar men där det ändå var Väsby som hade pucken mestadels av tiden. Väsby skapade sig även gott om lägen i perioden men avsluten var i merparten av fallen för svaga där målvakten i Kiruna mest behövde befinna sig i rätt position i målet.

Några bra räddningar stod han dock för när Väsby trummade på som allra bäst men till slut fick han ändå ge vika när Rasmus Sörgardt i numerärt överläge distinkt tryckte in pucken. Ett skönt mål efter stor dominans i spelet för Väsby att få in vilket gav en kudde i målprotokollet mellan lagen inför den sista perioden.

Den sista perioden blev Väsbys klart bästa och här gav man egentligen aldrig Kiruna skuggan av en chans. Med en tvåmålsledning i ryggen kunde laget spela ut riktigt ordentligt. De långa anfallen radades upp och till slut blev det lite proppen ur efter att Rasmus Sörgardt blev tvåmålsskytt och tog Väsby till en tremålsledning i matchen.

Proppen ur blev det idag även för Nils Bolin som efter många skapade chanser i Allettan äntligen fick visa upp sitt fina målsinne. Med ett inskjutet mål i den första perioden och det självförtroende som det säkert gav, så visade han det med all tydlighet när han smällde in 5-1 pucken, med en otrolig träffsäkerheter. Pucken fullkomligen mejslades in i det bortre krysset och i och med det var segern i hamn för Väsbys del.

Kiruna tog ut målvakten som en sista chans att komma ikapp och rädda chansen på förlängd säsong men det slutade bara med att comebackande Axel Olsson fick sätta 6-1 i en tom kasse efter osjälviskt spel och fint upplagt läge av Christian Hägg.

Sammanfattningsvis så blev det en ganska öppen match i två perioder men där Väsby i den sista perioden satte ner foten och till slut körde över jumbolaget. Skönt för laget att få lite islossning och med den förbättrade målskillnaden tog sig laget även förbi Hudiksvall och gick upp i serieledning med dessutom en match färre spelad än hälsingarna.

När matchen fortfarande målmässigt stod och vägde klev återigen Rasmus Sörgardt fram och tog Väsby till den betryggande ledningen när han slog in såväl 3-1 som 4-1 i matchen. Rasmus spelar med otroligt starkt självförtroende för närvarande och åker hem med tre grisar från den solida insatsen.

Två grisar ges till Nils Bolin som var poängstarkast i Väsby idag via två fint inskjutna mål och därtill en framspelning till Sörgardts första kasse i matchen.

Sista grisen ges till Adam Falk som var inblandad i mycket av Väsbys offensiv idag och som tack vare sitt fina spelsinne hittade många vägvinnande passningar till sina medspelare under matchen.

I övrigt var det ett jämngott Väsby som får fira segern lite lugnt ikväll innan laddningen kan starta inför söndagens match mot Boden som startar redan klockan 15 under söndagseftermiddagen.