Seriesegern är i hamn för Väsby

Väsby har säkrat andra seriesegern i rad för säsongen när laget med två omgångar kvar av Allettan Norra har ordnat förstaplatsen. Väsby tog ikväll åttonde raka segern när laget satte högsta fart från start och avgjorde matchen i princip redan i den första perioden. Den vann laget med 3-0 och till sist slutade matchen med en tämligen komfortabel 5-1 seger borta mot Nyköping. 

En bra start och första period präglar egentligen hela matchen och vi kan vinna ganska komfortabelt med 5-1. Kul med serieseger med två omgånger kvar, säger tränare Jussi Salo.

Väsby satte högsta fart redan från start och satte hemmalaget i ett skruvstäd redan efter tjugo spelade minuter. Väsby snurrade stundtals friskt med hemmalaget och målen lät till slut inte vänta på sig.

Nils Bolin styrde in ledningspucken i matchens sjätte minut efter att Elias Ewertzh knäståendes från offensiva blå hittade klubban på Nils.

I matchens första numerära överläge stod Adam Falk för ett fint individuellt nummer när han lurade bort sin försvarare innan strax därefter hittade fram med perfekt passning till Rasmus Sörgardt som ännu mer precist träffade det bortre krysset.

Efter en tung Väsbydominans under periodens första halva kom hemmalaget lite bättre in i matchen under den andra halvan. Bland annat fick de till en trippelchans då Victor Olsson sattes på prov men alert spel förhindrade en hemmareducering.

Istället såg Nicklas Nousiainen till att ta Väsby till en tremålsledning när han efter en stark prestation höll undan två Nyköpingspelare innan han med en backhand distinkt tryckte upp pucken i krysset bakom en chanslös hemmamålvakt.

Det tog inte mer än en minut av den andra perioden innan hemmalaget bjöd Tobias Liljendahl på ett friläge efter de i princip spelet honom rätt i gapet. Inte direkt rätt spelare att ge ett friläge då Tobias var distinkt och satte 4-0 säkert vid sidan om målvakten.

Med en fyramålsledning i ryggen såg allt ut att vara klart och det trodde inte minst Väsby som växlade ned och bjöd in hemmalaget. Nyköping satte en reducering till 1-4 i den femte minuten och det blev sedan startskottet för en fin period i perioden av hemmalaget. De kände vittring medan Väsby hade svårt att växla upp vilket gav Nyköping en hel del fina lägen där Victor Olsson i Väsbys kasse blev tvungen att stå för några riktigt fina prestationer.

Men efter det sedvanliga ”powerbreaket” hann Väsby prata ihop sig och åter komma ihop sig som ett lag. Försvarsspelet blev återigen kompaktare och laget hittade vägar förbi hemmapressen. I en kontring trodde alla att Väsby satte sitt femte mål i matchen när Erik Aterius rundade målvakten och där pucken var över mållinjen. Domartrion missade  dock detta men istället skipades rättvisa i bytet efter då Rasmus Sörgardt med en mäktig dragare från offensiva blå tog Väsby till en fyramålsledning inför den sista perioden.

Med den ledningen i ryggen blev det en ganska behaglig resa fram till slutsignalen för Väsbys del. Den sista perioden blev ganska sönderryckt av utvisningar där Väsby fick sitta i botbåset vid tre tillfällen mot två för hemmalagets del.

Inget av lagen lyckades dock omsätta några av dessa lägen i en period som blev alltmer avslagen ju längre klockan tickade. Nyköping gav hoppet förlorat medan Väsby inte ansträngde sig mer än nödvändigt i en period som till sist mest i princip spelades av.

Sammanfattningsvis så kom Väsby ut till match laddade som få och det märktes klart och tydligt att man ville säkra seriesegern redan ikväll. Laget körde över Nyköping i den första perioden och säkrade i princip de tre poängen redan då. Laget spelade sedan ganska säkert av de två sista perioderna med en liten dipp efter Nyköpings reducering i mellanakten men totalt sett blev det en odiskutabel trepoängare för Väsbys del.

Grisligan

Rasmus Sörgardt var giganten i Väsby ikväll och ledde styrkorna föredömligt från sin backposition. Förutom det gjorde han två vackra mål och ror hem tre grisar från insatsen.

Två grisar ges till Nicklas Nousiainen som återigen var på ett härligt spelhumör där hans fart och slit låg bakom mycket i Väsbys offensiv.

Sista grisen ges till Nils Bolin som var inblandad i tre av Väsbys mål med ett mål en två målgivande passningar och var riktigt pigg i offensiv zon.

Men med åtta raka segrar och med en säkrad i serieseger ska så klart hela laget hyllas en kväll som denna. Väsby har återigen stått för en grym prestation och vi lyfter på hatten och ser fram mot det kommande kvalspelet där Väsby med stor sannolikhet kommer att få välja sin kommande kvalmotståndare först av alla lagen inför lottningen av Semifinalspelet i Hockeyettan-slutspelet.

Vid pennan

Krister Holmgren

Foto: Mats Tjernström