Väsby förblev mållösa i Hudik

Hudiksvalls HC är ingen favoritmotståndare för Väsbys del och laget förblev mållösa i toppmötet som förlorades med 2-0. Trots ännu förlust mot Hälsingarna så gör Väsby återigen en spelmässigt ganska bra insats och skapar väl så mycket om inte mer än hemmalaget. Men för tama avslut i kombination med en stark insats av forna Väsbymålvakt Isak Johansson gjorde att hemmalaget kunde gå vinnande ur striden.

En jämn hockeymatch med lite slutspelskänsla. Vi skapar tillräckligt mycket målchanser för att kunna vinna, men är ineffektiva idag. Vi ska bryta ner matchen och lära oss för nästa match, säger tränare Jussi Salo.

Det är som förgjort för Väsby att slå Hudiksvall verkar det som. Detta var sjätte raka matchen i följd mot Hudik utan seger för Väsbys del. Men precis som mötet i Renew Arena för någon månad sedan så var detta en jämn match där Väsby återigen skapade rejält med chanser för att göra mål. Men likt matchen i Upplands Väsby så stod den forna Väsbymålvakten Isak Johansson för en fin insats i målet där Väsby misslyckades att hitta någon väg förbi honom.

Väsby stod annars för en bra första akt i Hudiksvall som blev en ganska jämn historia men där Väsby var mest spelförande. Det var också två bra lag som lite tog ut varandra och där det inledningsvis var en ganska chansfri match.

Hudiksvall hade dock de vassaste inledningsvis och där de nog till och med borde varit i ledning då en styrning såg ut att träffa mittenstolpen och inte ribban som domartrion trodde.

Väsby fick mer lägen under andra halvan av perioden och där såväl Hägg som Nousiainen hade de bästa men där stolpen respektive Hudiksvalls målvakt hamnade i vägen.

Andra perioden blev betydligt mer chansrik och där hemmalaget kom ut betydligt bättre i inledningen. De var mer aggressiva och var det laget som fick de längsta anfallen. I ett av dessa drog Väsby på sig en utvisning vilken blev kostsam. Det eftersom hemmalaget då gjorde periodens enda mål efter en passning över centrallinjen och där avslutet var distinkt och rakt upp i krysset bakom en chanslös Victor Olsson i Väsbykassen.

Annars var det i mångt och mycket målvakternas period där båda fick avvärja en hel del chanser. Väsby stod igen för en vass andra halva av perioden och låg verkligen på för ett kvitteringsmål. Men trots många fina chanser så var avsluten lite för veka för att överlista Isak Johansson i Hudiksvalls mål.

Väsbys jakt på en kvittering i den sista perioden blev inledningsvis avbruten på grund av två raka Väsbyutvisningar. Utvisningar som laget dock städade av bra men det gjorde att man sedan tappade lite i rytmen i anfallsspelet.

Hemmalaget gjorde det bra defensivt där de spelade kompakt och där Väsby hade svårt att hitta klara lägen. Ännu tyngre blev det för Väsby när Hudiks Henrik Olsén med drygt sex minuter kvar av matchen bröt sig in från sargen och via stolpen tog hemmalaget till 2-0 i matchen.

Väsby gjorde dock ett gott försök och fick dessutom med sig en utvisning i slutet av matchen. Men att hitta vägar in till målnätet var som förgjort för Väsbys del i afton. Istället avslutade laget matchen med att dra på sig två utvisningar i samma byte vilket gjorde att Hudiksvall fick avsluta matchen i spel fem mot tre.

Sammanfattningsvis så får man väl säga att för tama avslut i kombination med en vass hemmamålvakt och en bättre effektivitet från Hudiksvalls sida var skillnaden mellan lagen idag. Väsby gör det spelmässigt tillräckligt bra för att ta med sig poäng från matchen men avsluten var helt enkelt inte tillräckligt distinkta idag.

Lucas Thorstensson var på ett mycket fint spelhumör idag och skapade sig själv och laget mängder med lägen i matchen. Tyvärr för ”Thorstens” del så gav det inte mer än stilpoäng eftersom slutprodukten inte heller för honom var distinkta nog. Bäst i Väsby anser jag dock att han var idag och får tre grisar för insatsen.

Två grisar ges till målvakt Victor Olsson som gjorde en mycket bra insats i målet och som inte alls kan lastas för något av de två insläppta målen som i princip var otagbara.

Sista grisen ges till Rasmus Sörgardt som återigen gjorde en riktigt bra insats och som även han hade en hel del avslut mot målet som mer lite mer ”tur” hade kunnat trilla in.

I övrigt var det en tämlig stabil insats från laget där få stack ut men där heller ingen föll ur ramen.