Wings nollade på bortais

Brödernas/Väsby tog sin andra raka derbyseger när laget nollade Wings på bortais och vann med 2-0. Laget stod för en mycket bra mittakt då man taktfast tryckte ner hemmalaget men fick trots stor dominans inte in fler än ett mål. Slutresultatet spikades sedan mot slutet när den sista pucken spelades in i tom kasse.

Till slut en stabil seger som nog, sett till antal målchanser, borde slutat med något mål mer i marginal till våran fördel. En okej första, bra andra och en tredje period där vi tyvärr bjuder Wings på någon målchans för mycket för att vi ska vara helt nöjda. Kul med vinst och att Victor fick hålla nollan, säger tränare Jesper Kemi.

Brödernas/Väsby har alltså inom loppet av ett par veckor vunnit mot sina kommande seriekollegor vid lika många tillfällen. Även denna gång blev segermarginalen med två mål men sett till spelbilden, åtminstone efter två perioder, så var det nästan ett smärre under att Wings endast låg under med ett mål.

Den första perioden blev mållös. Där spelades en något trevande hockey utan större pump. Det var dock Brödernas/Väsby som klart styrde matchen och som vaskade fram mer än dubbelt så många chanser som hemmalaget fick till. Stundtals fick man till ett tungt spel med press men gjorde det inte tillräckligt frekvent för att såra hemmalaget mer än vad som blev fallet.

Det var istället under mittakten som det stora bombardemanget tog fart från Brödernas/Väsbys sida. Laget checkade Wings sönder och samman. Vann andra puckar och hade långa anfall, i princip perioden igenom. Men trots den stora dominansen var det endast Daniel Carlqvist som hittade in till målet. Det efter att Nicklas Nousiainen från en position bakom målet hittat fram med en bra passning som Daniel distinkt smällde in högt upp i nättaket.

Men sett till spelbilden så tog laget inte alls betalt i den grad som spelet förtjänade och bland annat fick Wings målvakt konstatera att han hade hjälp av sin målram vid hela fyra tillfällen i perioden.

Brödernas/Väsby började även bra under slutakten och höll i taktpinnen till en början. Men ju längre perioden led, desto mer fick ändå hemmalaget att säga till om och matchbilden utjämnades.

Lite slarv i egen zon gav Wings ett par gyllene lägen att kvittera mot slutet men istället kunde Ludvig Georgsson skicka in 2-0 i en tom kasse och därmed även spika slutresultatet.

Sammanfattningsvis så får man väl summera insatsen som en dag på jobbet. En riktigt bra period då laget borde ha dödat matchen medan de två övriga mer var av det alldagligare slaget.

Plus i kanten ges till målvakt Victor Olsson som håller nollan. Han fick en svår match där han under stora delar stod sysslolös men sedan fick kliva upp några gånger och göra fina räddningar. I övrigt var Christian Hägg pigg och linan med Aterius, Kull och Olsson lyfte ner spelet bra. Slutligen ges lite extra beröm till Linus Rotbakken som alltid är lugn och väldigt trygg med pucken.