Prickskytte i Torpet gav ännu en seger

Läckert prickskytte lade grunden när Brödernas/Väsby fick en tuffare match än förväntat men ändå vann med 4-1 borta mot Segeltorp. Joni Nikko visade vägen med två snygga mål där han visade prov på sitt goda skytte.

-Vi börjar matchen bra, men ju längre matchen lider så tappar vi i kvalitét och bjuder in Segeltorp som gör ordentlig match av det hela. Det var kanske inte så snyggt men vi var här för att ta tre poäng och det tar vi med oss hem till Väsby, säger tränare Jesper Kemi.

Det blev en väntad matchbild i den första perioden när Brödernas/Väsby tog tag i taktpinnen redan från start. Hemmalaget var dock samlade vilket inte gjorde det helt enkelt för gästerna att hitta fram till chanser. Men spelet var väldigt liknande ett numerärt överläge där Segeltorp egentligen bara försökte vara i vägen och där Brödernas/Väsby koncentrerade sig på att hålla ett högt pucktempo för att därigenom hitta ytor i hemmalagets försvar.

Det lyckades man även med understundom men det blev oftast en passning för mycket eller att spelarna höll i pucken lite för länge. Det gjorde att hemmalagets målvakt hann se puckarna och agerade säkert i buren.

Dock fick han se sig besegrad i den tolfte minuten då Brödernas/Väsby efter ett långt anfall till slut fick in pucken. Det var Calle Åsell som med en backhand kunde lyfta in ledningspucken efter att Daniel Carlqvist där innan stått för ett tungt backskott.

Trots ett bastant tryck från Brödernas/Väsby så stack faktiskt hemmalaget upp vid ett par tillfällen och där Linus Ryttar tvingades göra en fin räddning på ett närskott.

Ännu mer fick gode Linus bestyra under mittakten där Brödernas/Väsby kom ut minst sagt slött. Många misslyckade chanspassningar i offensiv zon gav hemmalaget två vassa omställningar samt även ett friläge. Om inte dessa lägen vore nog så tvingades Linus Ryttar stå för en paradräddning då han med sin målvaktsklubba räddade något som kändes som ett givet kvitteringsmål från Segeltorps sida.

Men de präktiga chanserna från hemmalaget tog slut när Brödernas/Väsby utökade ledningen till 2-0, återigen i den tolfte minuten i perioden. Ludvig Georgsson hittade fram med en passning till Jonni Nikko som drämde till direkt och satte pucken mellan benen på hemmamålvakten.

Målet tände nu Brödernas/Väsby som sedan gjorde en fin avslutning av perioden. Spelet blev nu likt såsom den såg ut under den första perioden men med skillnaden att nu kom laget fram i än mer farliga chanser. Effektiviteten var det dock inte lika bra med för målvakten i Segeltorp stod upp bra och förhindrade såväl stora som goda chanser.

Men precis som under mittakten så kom Brödernas/Väsby ut passivt även i den sista perioden. Laget fick med sig ett tidigt numerärt överläge men där hände det inte mycket då tempot drogs ned och där minuterna tickade iväg utan att laget skapade nämnvärt.

Istället drog man några minuter senare själva på sig två raka utvisningar. Det första städade man av enkelt men i det andra släppte man garden och gav Segeltorp en fri passage in mot Linus Ryttar. Det betydde även mål och en reducering till 1-2 efter att hemmaspelaren snyggt sprätte in pucken i det första krysset helt utan chans för Linus.

En till synes trygg ledning från Brödernas/Väsby sida var inte så säker längre och där hemmalaget kände vittring på poäng. Men ett numerärt överläge för Brödernas/Väsby med dryga fem minuter kvar av matchen skulle visa sig bli avgörande. Framför allt klev Joni Nikko in i handlingarna igen när han ställde in siktet och prickade in sitt andra mål i matchen invid den bortre stolpen.

Det målet blev dödsstöten för hemmalaget som därefter aldrig var nära att komma tillbaka. Istället var Brödernas/Väsby nära att sätta sitt fjärde mål i en tom kasse men där Gilbert Gabor istället för att bli målskytt blev bryskt upphakad. Det gav i alla fall med sig ett sista numerärt överläge och där kapten Linus Rotbakken med tio sekunder kvar av matchen pricksköt in 4-1 via krysset och därmed spikade slutresultatet.

Sammanfattningsvis så kan man inte säga annat än att segern hamnade i helt rätt fickor men att matchen blev betydligt svårare än vad nog någon på förhand hade kunnat tro. Brödernas/Väsby inledde matchen distinkt och malde metodiskt ner Segeltorp men tappade sedan lite i fokus samt i tempot vilket gjorde att hemmalaget faktiskt gjorde match utav det hela.

Joni Nikkos skarpskytte var tungan på vågen ikväll för Brödernas/Väsbys del. Hans mål gav 2-0 i ett aningen prekärt läge och likaså 3-1 när hemmalaget hade bästa gnistan uppe i matchen. Förutom målen gjorde Joni en helgjuten insats och de tre grisarna är inget att diskutera.

Två grisar ges till Henrik Rommel som hade mest tryck under skridskorna för kvällen och skapade tack vare det mängder med lägen. Tyvärr hade han inte marginalerna med sig men insatsen var stundtals riktigt vass.

Sista grisen tilldelas Linus Ryttar som fick en svår match där han långa stunder stod sysslolös för att därefter kliva upp när Segeltorp fick sina kontringar där han agerade lugnt och med toppen då han under mittakten förhindrade ett i princip givet mål med en blixtrande räddning med sin målvaktsklubba.

I övrigt var det ganska många som i princip hade en dag på jobbet och där få stod ut från mängden men ändå gjorde tillräckligt för att ännu trepoängare kunde greppas.