Fjärde raka segern för Brödernas/Väsby

Det blev en knapp men sett till spelet ändå en säker seger när Brödernas/Väsby slog tillbaka Nyköping med uddamålet 3-2. Melker Kull blev matchhjälte när han i den sista perioden kämpade in segerpucken och hjälpte därmed laget fram till fjärde raka segern.

– Skön seger mot ett bra Nyköping. Vi är ineffektiva idag så det blir tajt till slut, men starkt att vi lyckas knyta ihop säcken. Kul för våran så hårt arbetande kedja med Aterius, Olsson och Kull som avgör en kväll som denna, säger tränare Jesper Kemi.

Det blev en till stora delar kontrollerande första akt i Nyköping för Brödernas/Väsby som dominerade den i stora delar. Hemmalaget spelade med stor respekt inledningsvis och var väldigt försiktiga och höll först och främst ihop sitt lag för att inte bjuda på minsta lilla millimeter.

Trots sjutton avslutade skott under matchens första tjugo minuter från Brödernas/Väsby så var det endast ett fåtal riktigt vassa chanser som skrapades fram. De bästa inledningsvis hade Henrik Rommel som arkitekt när han fint spelade fram såväl Joni Nikko som Christian Hägg men där hemmalagets målvakt Daniel Fahlström var tät och stod emot bra.

Men med dryga två minuter kvar av perioden var det en vacker individuell prestation av Fredrik Forsberg som gav Brödernas/Väsby ledningen. Han fick pucken vid offensiva blå linjen, skottfintade sig fint förbi sin bevakare, rundade densamma innan han pricksköt in ledningspucken i det bortre krysset.

Nyköping som ju inledde försiktigt tog för sig bättre under den andra halvan och trots att de endast knaprade ihop sex skott mot mål så behövde Victor Olsson kliva upp riktigt ordentligt vid ett par tillfällen. Det efter två omställningar där Brödernas/Väsby för en gång skull tappade lite i hemarbetet.

Sextioen sekunder tog det endast för hemmalaget att kvittera i den andra perioden. Det efter att hemmalagets snabbe Moberg rundat kassen och passade pucken in i mitten, där målskytten smög upp mellan bevakarna och hittade en lucka mellan benen på Victor Olsson.

Nyköping blev betydligt mer sturska efter målet och flyttade fram sina positioner. Det gav dock med sig att Brödernas/Väsby kunde spela sig fram till en del fina omställningar men utan att det skulle resultera.

Istället resulterade hemmalagets första numerära överläge när en helt skymd Olsson tvingades kapitulera för andra gången i matchen efter en styrning.

Brödernas/Väsby fortsatte dock oförtrutet att mala på och under den andra halvan av perioden visade det sig i spelet där anfallen blev allt längre. Nyköping var dock duktiga på att försvara sin egen kasse och hjälpte därmed sin målvakt som fick avstyra en hel del skott men där många kom ganska långt utifrån.

Men efter ännu ett längre anfall och där hemmalaget efter att man fått ut pucken ur egen zon, rusade till ett byte och gick bort sig, så hittade Ludvig Georgsson fram med en frilägespassning till Calle Åsell. Målglade Calle gjorde ingen besviken i sitt friläge utan satte 2-2 pucken högt upp bakom målvakten.

Halvminuten senare åkte sig Henrik Rommel fri och drog bryskt ned. Det innebar ett straffslag som Joni Nikko fick äran att lägga. Det gjorde han dock inte bättre än att målvakten kunde avstyra och det mesta i avslutningen av perioden handlade sedan om Nyköpings målvakt. Han räddade fjorton av femton möjliga skott medan sedan statistiken visade att hemmalaget i sin tur var hundraprocentiga när de sköt in två mål på sina endast två avlossade skott i perioden.

Brödernas/Väsby fortsatte att sätta tung press på hemmalaget i inledningen av den sista perioden och efter flera långa byten på rad kom till slut det som skulle visa sig bli segerpucken. Erik Aterius spelade från en position bakom målet fram pucken och först dit kom en vilt farandes Melker Kull som tryckte in 3-2. En något otippad matchhjälte men ju desto roligare.

Nyköping gjorde sedan en bra avslutning på matchen och även fast även Brödernas/Väsby i det stora hela försvarade sig bra så blev det några misstag i egen zon vilket gav hemmalaget ett par-tre riktigt fina lägen, varav ett friläge och den sista chansen, när det endast återstod ett fåtal sekunder av matchen.

Sammanfattningsvis så redde Brödernas/Väsby ut den sista stormen från hemmalaget men sett till hela matchen var segern helt i sin ordning. Det var egentligen effektiviteten som saknades för att det skulle bli en helt säker seger för stundtals var det stor skillnad i spelet mellan lagen. Men det kan straffa sig att inte ta tillräckligt betalt vid sina goda stunder i matchen och det gjorde att matchen ikväll levde ända in till de sista skälvande sekunderna.

Grisligan

Rasmus Sörgardt var med i förarbetena till två av de tre målen och var förutom det en säker general i backlinjen som stod stadigt när hemmalaget hade sin sista desperata jakt. Får av mig tre grisar för insatsen.

Två grisar ges till rutinerade Linus Rotbakken som visade att gammal är äldst tack vare en i princip felfri insats över hela isen.

Sista grisen tilldelas segerskytten Melker Kull som kämpade hårt i matchen, åkte rikligt med skridskor vilket till slut var det som gjorde att han hann först fram till Aterius passning och skickade in målet som till slut var skillnaden mellan lagen.