Brödernas/Väsby ökade takten sista kvarten!

Brödernas/Väsby vände och vann E4-derbyt mot Wings med 3-1 i en ganska blek match. Fredrik Forsberg blev stor matchhjälte med sina två mål under den sista kvarten.

– Vi visar upp en stark moral i laget som tillsammans går ut och vänder och vinner, efter drygt två perioder där vi varken spelar våran bästa hockey eller har studsarna på våran sida. Vi vill passa på att hälsa ett stort grattis till Rasmus (Sörgardt) och hans fästmö Emmeli som, natten till idag blev föräldrar för första gången. Stort, säger tränare Jesper Kemi.

Den första perioden var inte någon välspelad historia. Och när Fredrik Forsberg utvisades fem minuter för charging i den första periodens slutminut så kunde hemmalaget Wings koppla greppet om matchen. I inledningen av den andra perioden utvisades dessutom Erik Aterius så fick Wings chansen att spela fem mot tre i 1.48, men något mål blev det inte i numerärt överläge. I strax efter kunde dock Dennis Von Walden spräcka målnollan då han petade in en slumpuck bakom Victor Olsson.

I inledningen av den tredje perioden utvisas förre Väsbyspelaren Gustav Eurenius för en hakning och i spel fem mot fyra kommer kvitteringen, målskytt Fredrik Forsberg. Dryga minuten senare gör Nicklas Noussianen 2-1 och i bytet efter sätter Fredrik Forsberg spiken i kistan med sitt andra mål för kvällen.

Tre grisar ikväll går till backen Elias Ewertz som gjorde en mycket bra match i defensiven. Elias blev även utsedd till matchens lirare.

Två grisar ges till Victor Olsson som stod för en solid insats mellan stolparna.

Sista grisen tilldelas tvåmålsskytten Fredrik Forsberg som först kvitterande till 1-1 och sedan satte spiken i kistan med sitt 3-1 mål 9.59 kvar att spela.