Inför matchen: Brödernas/Väsby vs Segeltorp – ”Nycklarna blir ett bra tålamod och en ödmjukhet inför uppgiften”

Äntligen hemmamatch igen! Det har passerat drygt två och en halv vecka sedan Brödernas/Väsby i matchsammanhang senast fick beträda isen i Renew Arena. Då besegrades Enköping med 2-0 och därefter har det varit två raka bortamatcher, också det utsträckt under en lång period. Men dessa gav lika många segrar och där ju senast Linden tvingades tillbaka efter straffslag.

Det är med andra ord ett formstarkt lag som under onsdagskvällen möter ett Segeltorp som faktiskt inte spelet en match sedan söndagen den 29 oktober. Räkna då med ett kanske ringrostigt motstånd men som samtidigt lär lysa av spelglädje i en match där de absolut inte alls har något att förlora.

Senast vi möttes var i grundseriens andra omgång och då Segeltorp absolut gav Brödernas/Väsby en rejäl match. Segeltorp var bra då och har överraskat de flesta hitintills denna säsong med ett inte speciellt namnkunnigt ungt gäng men som har hållit ihop lagdelarna riktigt bra och samtidigt kunnat ställa om i vassa kontringar. Jag kan inte tänka mig annat än att deras gameplan under onsdagskvällen kommer innebära ett liknande spel med igelkottsförsvar och där de hoppas kunna utnyttja eventuella pucktapp till snabba omställningar.

Den kedja som gått bäst hos ”Torpet” är den med interna poängligaledaren Axel Blom som tillsammans med centern Tristan Magnusson och Emil Kivistö hotat mest i offensiven och som också legat bakom drygt hälften av deras inspelade mål. Sett till det är det väl ganska givet vilka som behöver bäst bevakning hos gästerna.

Defensiv bevakning men också offensiv spets ger nyförvärvet Anton Brandhammar till Brödernas/Väsby. Det visade han i sin debut mot Linden då han smällde in ett skott i krysset och förutom det visade prov på ett fartfyllt backspel. Han kommer nu att göra sin hemmadebut och vad han känner inför det, hur han har kommit in i laget och vad han tycker att vi ska fokusera på då berättar han bland annat följande om enligt nedan.

Hej Anton! Först och främst – varmt välkommen till Brödernas/Väsby. Hur kommer det sig att du valde att komma till oss?

– Tack så hemskt mycket, kul att vara här! Jag hamnade i en ganska tuff situation i Nybro med begränsat med speltid och kände att jag behövde söka mig vidare för att fortsätta utvecklas som hockeyspelare. Brödernas/Väsby kändes bra direkt det alternativet dök upp på tapeten. En bra grupp som strävar åt samma håll och det var en resa jag ville hoppa på. Så jag är taggad för vad framtiden har att erbjuda.

Du gjorde din debut i tröjan i onsdags borta mot Linden Hockey. Och det blev minst sagt en lycklig sådan när du smällde in reduceringen till 1-2 vilket blev starten på upphämtning. Vad känner du själv kring debutmatchen?

-Jo, men ändå en helt okej insats för att vara första matchen för mig. Som jag nämnde innan har det varit begränsat med speltid den här säsongen så hade väl egentligen inte allt för stora förväntningar på mig själv. Men kul att vara inne i matchtempo igen och såklart skönt att man fick näta direkt också. Också som jag nämnde tidigare, en bra grupp med spelare och ledare som gjorde det ganska lätt att komma in i det. Så det var kul.

Hur skulle du annars vilja summera matchen som helhet?

– En helt okej match från vår sida. Så klart hade vi önskat tre poäng istället för två men så är det ibland. Det som är bra i matchen tycker jag är tålamodet. Vi höll oss till det vi skulle och i slutändan gav det resultat.

Du har ju endast varit med laget i drygt en vecka och hade bara två träningar med laget inför matchen i onsdags. Hur har mottagandet varit för dig i klubben och hur har det varit att komma in i en helt ny grupp av spelare och ledare?

– Det har varit jättebra! En lättsam grupp, allt från ledare, spelare, materialare. Tycker att alla har tagit hand om mig jättebra så det har varit ganska lätt för mig att komma in i det, trots en ganska stor omställning.

Du har ju varit på nivån tidigare med goda resultat och var bland annat med och hjälpte Nybro upp i HA i våras i en minst nervig avslutning. Vilka erfarenheter har detta givit dig som du kan bidra med till gruppen?

– Oj, bra fråga! Jag tror egentligen att bara försöka leva i nuet och ta en match i taget. Sen är det klart att man kanske har nytta av erfarenhet utav att spela upp ett lag i HA. Det är en lång väg dit och det krävs att man är som bäst när det gäller. Så det är väl det skulle jag säga.

För de som ännu inte sett dig spela. Hur skulle du vilja beskriva din spelstil och vad anser du ha för styrkor och vilka sidor jobbar du hårdast med att förbättra?

– Jag skulle kort beskriva mig som en rörlig back med bra första pass och ett bra skott. Jag har väl inget jag jobbar hårdare med att förbättra egentligen utan jag vill bli bättre på allt. Men för att välja nånting så är det defensiven.

Du har ju annars mött Brödernas/Väsby med såväl Kalmar samt Nybro. Hur har det varit att möta oss och vad anser du har kännetecknat oss i de mötena?

– Först och främst har det alltid varit bra matcher när jag mött Brödernas/Väsby. Jag ska inte säga för mycket, men jag tror alla mötena har varit relativt jämna också resultatmässigt. Ett strukturerat lag med en bra defensiv och en ännu bättre offensiv. Så skulle jag beskriva det kort.

På onsdag får du göra din hemmadebut när Segeltorp kommer på besök. Hur känslorna inför den matchen och inför debuten på hemmais?

– Precis, nej, men såklart ska det bli skitkul att få köra debut på hemmaplan. Jag är taggad och det känns bra.

Vad tror du blir viktigt att fokusera på då i vårt spel?

– Nej, men egentligen samma sak som senast, att hålla oss till vår gameplan och ha ett bra tålamod. Vi vet att alla lag som möter oss kommer komma ut med taggarna utåt. Är det något lag dom vill slå lite extra mycket, så är det oss. Så ett bra tålamod och en bra skärpa när vi får våra lägen.

Slutligen Anton, vad kommer du att kunna bidra med på onsdag och vilka nycklar i vårt spel tror du blir mest bidragande till ett gott slutresultat?

– Jag hoppas jag kan bidra med min offensiv och ett stabilt backspel. Nycklarna blir som jag var inne på lite tidigare, ett bra tålamod och en ödmjukhet inför uppgiften.

// # 20 – Anton Brandhammar

För Brödernas/Väsbys del så är glädjande nog Tobias Liljendahl tillbaka i spel igen efter sin tidigare skada. Härligt att ha ”Tobbe” på isen igen och förhoppningsvis kommer det även att lysa spelglädje om honom under onsdagskvällen. I gengäld för vi dessvärre klara oss utan Gilbert Gabor som ligger hemma nerbäddad i sjuksängen vilket innebär att Brödernas/Väsby ställer upp med två målvakter, sju backar samt tolv forwards.

Varmt välkomna!

Vid pennan

Krister Holmgren

Foto: Mikael Einarsson