Inför matchen: Brödernas/Väsby vs Nyköping – ”Med hårt jobb och fokus på rätt saker under matchen så tror jag på seger”

Toppmöte och där till ett möte mellan seriens två formstarkaste lag är vad som står på menyn i Renew Arena onsdag kväll klockan 19.00. Då kommer serietrean Nyköpings SK på besök för att försöka ta revansch efter den uddamålsförlust som drabbade dem i det senaste mötet lagen emellan tidigare i höstas.

Det känns som att Nyköping tagit det sista klivet till att bli ett lag som ska spela i Allettan. Under fjolåret tog man sig dit för första gången sedan klubben blev sportklubben från Nyköping och i år är det liksom inget snack om att laget kommer att ta sig dit. Det är bra jobbat av de personer som arbetar bakom laget och sett till att Nyköping är en klassisk hockeystad så är det väl inte mer än rätt att de ska ligga på den nivån.

Att Nyköping ligger trea med nio segrar av tolv möjliga och dessutom med fem segrar i deras senaste sex matcher är extra starkt med tanke på att laget haft en hel del nyckelspelare frånvarande på sistone. Bland annat har Väsbyfostrade Pontus Karlsson, som sprutat in hela tretton poäng hitintills, missat fem matcher under grundserien. Därtill har laget andra spetsar i form av Albin Kedbrant samt Linus Lundström långtidsskadade men trots det har man alltså gått som tåget i serien. Senast slog laget tillbaka Visby Roma med 3-1 efter en stark insats.

Nyköping spelar en bra offensiv hockey där man har fint snurr i offensiv zon. Men trots den vassa offensiven så tummar laget inte på defensiven där bland annat två bra målvakter sett till att laget inte släppt in fler än sju mål på sina sex senaste matcher. Det blir med andra ord en svår nöt för spelarna i Brödernas/Väsby att försöka knäcka.

Hårda nötter brukar annars Tobias Liljendahl gilla att knäcka. Han har varit en spelare som brukar kliva fram när matcherna blir som vassast och förhoppningsvis blir onsdagskvällen inget undantag från den regeln. Han gjorde comeback för en vecka sedan efter att ha varit borta från matchspel i dryga tre veckor och man såg direkt att han lyste av spelglädje. Hur det känns för ”Tobbe” att vara tillbaka igen, vad han känner kring sin egen prestation denna säsong och vad han tror blir nycklarna i vårt spel säger han bland annat följande om.

Hej Tobias! Du gjorde äntligen comeback igen i onsdags efter några veckor utan spel. Hur kändes det att vara tillbaka i match igen?

-Tjena, klart det är skoj att vara med och kunna spela matcher igen. Det är ju därför man tränar och lägger ner all tid till vardags för att få lira matcher.

Jag tycker att du såg riktigt spelsugen ut. Känner du att formen är annalkande för din del?

-Det vore konstigt om man inte var sugen efter ett långt uppehåll, men absolut jag kände mig fräsch och tycker att det blev bättre ju längre matchen gick. Det saknades så klart lite timing och touch till en början, men nu ska det givetvis bli bättre framöver.

Vad säger du annars om din säsong hitintills som kanske inte riktigt innehållit den poängleverans som du tidigare skämt bort oss med?

-Har tyvärr inte riktigt fått det att stämma då det kom en skada redan på försäsongen och strax därefter dök nästa skada upp. Jag tror att det ska bli bättre framöver och som tur är har vi andra vassa lirare som kan göra poängen. Det viktigaste i min värld är att vi vinner matcherna och det har vi lyckats bra med.

Vad i spelet känner du är det som har saknats för att poängen ska ramla in?

-Kontinuiteten som jag nämnde ovan och sedan kanske en del oflyt. Men som sagt, jag tror det släpper framöver om jag fortsätter jobba på och skapa lägen. Man har varit med så pass länge i hockeyn nu att man inte ligger sömnlös på nätterna även om man inte gör mål varje match.

Nu väntar Nyköping för oss på onsdag. Ett topplag som vi slog med uddamålet tidigare i höst. Vad tror du väntar oss nu?

-Säkerligen en tuff match men jag tycker att vi ska ha bra chans att bärga en ny seger om vi fortsätter ha tålamod i spelet och tar ansvar med pucken.

Slutligen Tobias, vad blir nycklarna för en bra insats och vågar du lova målleverans för din del?

-Klassiska klyschor kanske men med hårt jobb och fokus på rätt saker under matchen så tror jag på seger. Jag kommer bidra med det jag kan i jakten på tre poäng för lagets del och sedan vem som gör målen är sekundärt. Men klart det skulle vara roligt att pilla in en puck.

// # 13 – Tobias Liljendahl

För Brödernas/Väsbys del så är samtliga i skrivande stund tillgängliga för spel och hur laget kommer att komponerats ser ni som vanligt på våra sociala medier en timme före matchstart.

Varmt välkomna!

Vid pennan

Krister Holmgren

Foto: Mikael Einarsson