Brödernas/Väsby nollade Wings i derbyt

Det blev till slut en klar seger för Brödernas/Väsby hemma i derbyt mot Wings. Efter ett mål i vardera inledande perioder och med två mål i den sista städades gästerna av med 4-0 efter en stora delar stabil insats.

– Wings sätter rejäl press i början av matchen men vi reder ut det genom att spela ett snabbare spel. Sista delen av första perioden dödar vi tre numerära underlägen, varav ett i spel tre mot fem, på ett uppoffrande sätt. Tycker vi kontrollerar resten av matchen och skapar flera heta lägen men är något ineffektiva. En bra insats av spelarna. Vi börjar hitta vår identitet och de grundläggande delarna i spelet sitter ikväll, säger tränare Markus Odén.

Den hållna nollan till trots var Sebastian Walfridsson mannen för kvällen när Brödernas/Väsby krattade manegen för sig själva i derbyt hemma mot Wings. Han låg bakom de två enda inskjutna målen efter lika många spelade perioder och lade där grunden till segern.

En väldigt otippad matchvinnare eftersom han inför matchen inte var noterad för ett enda mål i säsongens seriesammanhang. Men ikväll lät han sitt skott tala för sig efter två härliga projektiler som borrade sig in i nätmaskorna bakom Wings målvakt.

Det första sprätte han in mot mitten av den första perioden efter att Christian Hägg stått för ett bra förarbete och där Filip Rydström där till förnämligt såg till att skymma målvakten.

Det andra målet satte tonen i mittakten eftersom det pricksköts upp i krysset redan i periodens första minut. Det gav ett skönt andrum för Brödernas/Väsby som efter att ha haft taktpinnen under stora delar av den första perioden, fick avsluta den svettigt värre med tre raka avklarade utvisningar inom loppet av fem minuter. Där försvarade sig laget bra och det dessutom i spel tre mot fem i nästan två minuter.

Men med fullt manskap så var laget numret större än derbygästerna norröver. Brödernas/Väsby skapade en hel del av värde i offensiven under mittperioden men bra räddningar från Wings målvakt och någon passning för mycket gjorde att matchen ändå levde efter fyrtio spelade minuter.

I den sista perioden hade laget möjlighet att stänga matchen via ett tidigt PP men var det något som inte fungerade för laget ikväll, så var det just spelet i numerära överlägen. Laget är för statiska och har för dålig rörelse för närvarande och då blev det inte speciellt svårt för Wings att värja sig i den egna zonen.

Men lika svagt som laget spelade i numerära överlägen, lika starkt spelade man i numerära underlägen. Wings fick nämligen chansen att knapra sig närmare i målprotokollet efter att de i sin tur fick två raka numerära överlägen. Men starkt uppoffrande försvarsspel gav aldrig Wings någon reducering och istället drog de på sig en egen utvisning mitt i deras andra numerära överläge. Därefter drog de på sig en utvisning till och till slut gav det möjligheten för Brödernas/Väsby att få göra ett mål i dessa special teams. En fin individuell prestation av Christian Hägg, där han drog sig inåt mål och prickade bortre krysset, gav 3-0 och stängd derbybutik.

När Wings gjorde ett sista försök med utplockad målvakt hittade bara Brödernas/Väsby fram till målet när Tobias Liljendahl elegant spelade fram Nicklas Nousiainen som därmed spikade slutresultatet till 4-0 via tom kasse.

Sammanfattningsvis så stod Brödernas/Väsby återigen för en bra arbetsinsats mot ett Wings som trots att de blev nollade, ändå kämpade väl matchen igenom. Starkt boxplay, bra målvaktsspel samt en tålmodighet i spelet blev till slut det som fällde avgörandet i det som troligen är säsongens sista match mot Wings.

Sebastian Walfridsson gjorde mål nummer ett och två för säsongen och gav då dessutom laget den tvåmålsledning i matchen som man sedan kunde rida vidare på. Stod förutom dessa matchvinnande mål för en del präktiga bröstvärmare mot Wingsspelare och drar hem tre solklara grisar från insatsen.

Två grisar tilldelas återigen målvakt Linus Ryttar som fick hålla en välförtjänt nolla efter en prickfri insats i målet.

Sista grisen ges till riviga Christian Hägg som var rejält på hugget i matchen och som välförtjänt fick sätta spiken i kistan när hans 3-0 mål borrade sig in i det bortre krysset.

I övrigt tycker jag att samtliga spelare stämplade in ikväll och satte ett värde i att göra en god arbetsinsats.