Inför matchen: Hanviken vs Brödernas/Väsby – ”Förväntar mig mycket kamp och hög fart”

Med endast tre omgångar kvar av grundserien står det ganska klart att segraren i söndagens seriefinal med stor sannolikhet blir det laget som vinner Hockeyettan Östra 2023.

Så här är läget i tabellen inför avgörandet:

1 Brödernas/Väsby IK HK 15 11 3 1 57:25 (32)  38 poäng          
2 Hanvikens SK 15 11 2 2 53:25 (28)  37 poäng

 

Som ni kan utläsa ovan, är det en väldigt snarlik statistik som de båda topplagen visar upp. Brödernas/Väsby leder serien på 38 poäng mot Hanvikens 37 och där även målskillnaden är snarlik. Sett utifrån detta är det ett häftigt möte som stundar under söndagseftermiddagen även fast matchen inte gäller mer än äran och prestige. Prestige inför vad som komma skall men även för att sätta sig i respekt eftersom båda lagen kommer att möta varandra igen, minst två gånger när Allettan sparkar igång efter jul.

Hanviken vann lagens enda möte tidigare i höstas vilket innebär att det är Brödernas/Väsby som är ute efter revansch. Det borde göra att laget är sugna på att visa upp sig på sin särdeles bästa sida och det kommer att behövas för Hanviken är ett gäng som imponerat under hösten. De spelar nämligen med en härlig fart i sitt spel och sätter hård och hög press mot sina motståndare. Så spelade de senast vi möttes då de vann med 5-2 efter att de i princip säkrat segern under mittperioden som de vann med hela 3-0.

De har allt sedan dess fortsatt spela bra och leder även formtabellen inför matchen där de har fem raka segrar att visa upp. Laget leds i mångt och mycket av kedjan med David Karlström, Hampus Larsson samt Eric Eljas. De leder inte bara deras interna poängliga utan både Larsson och Karlström ligger även tvåa och tre i hela poängligan för Hockeyettan Östra. Det är klart att sådana spelare kräver lite extra bevakning men jag skulle ändå säga att Hanviken modell 23/24 är ett bra lag där samtliga kuggar i och gör sitt för lagets framgångar.

Just David Karlström sticker dock ute lite extra i Hanviken. Han har härligt fart i sitt spel och är dessutom finurlig och när han dessutom har ett förflutet i Väsby så är det en given spelare att ta pulsen på inför seriefinalen. Vad han känner inför den, vad han tror på för typ av matchen och vad han tror kommer att fälla avgörandet berätta han bland annat följande om.

Hej David! Det stundar en härlig seriefinal på söndag med endast tre omgångar kvar av grundserien. Vad är dina tankar kring den matchen?

-Hej! Det kommer att vara en tajt match med mycket kamp. Alltid roligt att möta Väsby!

Ni är ganska starka på er hemmais även fast ni tagit flest poäng på utan för den. Varför är det ändå en fördel för er att spela hemma imorgon?

-Ja, vi har ju förlorat två matcher hemma men vi är bra där ändå. Vi får bra stöd hemma och försöker använda det till vår fördel.

 Förutom att det är en ren seriefinal så är det även de två formstarkaste lagen som möts och där ni har bäst formkurva. Vad gör er så bra för närvarande anser du?

-Vi har en bra stämning i gruppen nu och dessutom en härlig energi ute på isen.

Du verkar spela i en härlig miljö där du och dina kedjekamrater Larsson samt Eljas ligger etta, tvåa och trea i er interna poängliga. Vad är det som gör att just ni passar så bra ihop?

-Vi försöker jobba hårt och har hittat bra kemi tillsammans.

I er senaste segermatch hemma mot Linden låg ni dessutom bakom vändningen då ni vände 0-1 till seger med 2-1 genom att göra båda målen. Hur var den matchen och vad avgjorde matchen till er fördel?

-Det var väl inte vår bästa match men vi gjorde två bättre perioder efter en svag första. Skönt att vi ändå kunde vända den matchen.

Senast vi möttes så åsamkade ni vår enda förlust i seriespelet. Vad kommer du ihåg från den matchen?

-Det var en rolig match med mycket tävlande! Bra fart och tufft spel.

Du som spelat med oss tidigare. Känns matchen lite extra speciell då?

-Ja, det ska bli kul att möta Väsby men vi fokuserar bara på vår egna insats.

Slutligen David, vad tror du på för typ av matchbild på söndag och vad tror du fäller avgörandet?

-Förväntar mig mycket kamp och hög fart. Jag tror det avgörs i just kampspelet.

// # 13 David Karlström – Hanvikens SK

Det kommer att bli en härlig match att skåda och jag tror precis som David att det blir en intensiv match där laget med mest vilja kommer att ta hem seriefinalen. Brödernas/Väsby har intakt lag sånär som på småskadade Henrik Rommel samt målvakt Victor Olsson som fortsatt är sjuk.

Vid pennan

Krister Holmgren

Foto: Mats Tjernström