Jeremias Lindewall klar för Brödernas/Väsby

Jeremias har spelat 124 matcher i Hockeyallsvenskan. Han har varit med i juniorlandslaget och blev NHL-draftad av Edmonton Oilers år 2020. Nu anländer Jeremias Lindewall till Brödernas/Väsby från Hockeyallsvenskan och Kalmar HC.

Sollefteåfostrade forwarden Jeremias som spenderade en del av ungdomsåren i Österåker och Täby, flyttade som 16 åring upp till Ångermanland för att gå på hockeygymnasiet. Han spelade under den tiden i MODO från U18 ända upp till J20 och fick under hans sista juniorår chansen att spela i juniorkronorna. Redan säsongen innan, som artonåring, fick han A-lagskontrakt med MODO och samma år blev han även draftad av NHL-klubben Edmonton Oilers som tingade honom i den sjunde rundan. Det blev totalt två säsonger i Hockeyallsvenskan med MODO varvat med spel i Hockeyettan med Örnsköldsvik där Jeremias gjorde succé och öste in hela 50 poäng på 28 matcher.

Under fjolåret flyttade han till Jämtland för att vara med Östersunds historiska debutsäsong i Hockeyallsvenskan och inför säsongen flyttade han ner till Kalmar för att få en större roll och visa upp sina offensiva kunskaper.

Men speltiden har inte blivit som Jeremias har önskat och nu vänder den spelskickliga forwarden istället tillbaka till Hockeyettan och vi är väldigt glada över nytillskottet och hälsar Jeremias varmt välkommen till Brödernas/Väsby.

Sportchef Tom Tärnströms ord Lindewalls tillkomst till truppen:

-Vi har letat efter rätt pusselbit till forwardssidan ett tag och med Jeremias får vi precis de egenskaper som vi eftersökt. Vi förväntar oss att han tar en stor roll i laget och spetsar till vår offensiv. Jeremias ansluter till laget redan till dagens träning och är spelklar till onsdagens match mot Vallentuna.

Vid pennan

Krister Holmgren

Foto: Tove Dolff