Brödernas/Väsby föll i Enköping

Brödernas/Väsby förlorade i serieepilogen borta mot Enköping efter att laget mot slutet av matchen vid likaläge chansat med att ta ut målvakten för att försöka vinna matchen och ta hem seriesegern. Experimentet misslyckades och Enköping kunde istället sätta 4-3 i tom kasse och vinna matchen.

– Hade hoppats på en bättre insats i den sista grundseriematchen där en serieseger stod på spel. Första halvan är inte tillräckligt bra men vi spelar upp oss och i tredje så skapar vi tillräckligt för att vinna med ett par puckar. Nu tog vi ut målvakten och gick för att göra två mål och vinna serien men tyvärr så blev det Enköping som fick det sista ordet och gjorde 4-3 i tom bur. Nu blickar vi framåt till starten av Allettan i mellandagarna, säger tränare Jesper Kemi.

Slarvigt, stundtals ofokuserat och helt enkelt inte tillräckligt bra sett över sextio minuter är orden som man kan summera insatsen borta mot Enköping med. Laget började ändå piggt och pepprade hemmalagets målvakt med avslut första minuterna men stod sedan för en blunder i egen zon och gav i princip Enköping deras ledningsmål.

Det var framför allt i egen zon som lagets spel var alldeles för tafatt. Det var inte tillräckligt påkopplat för att kunna spela igenom Enköpings press där hemmalaget alldeles för enkelt fick ta sig till lägen, åtminstone under första halvan av matchen.

Enköpings ledningsmål i matchen satt i matchens tredje minut och endast trettiosex sekunder in i den andra perioden hade de utökat sin ledning till 2-0 efter att spelet i egen zon för Brödernas/Väsby återigen var för tafatt.

Melker Kull reducerade dock till 2-1 fem minuter in i perioden men Enköping vred tillbaka och utökade sin ledning 3-1 efter att försvarsspelet ånyo fallerade. Det gav en jobbig uppförsbacke för Brödernas/Väsby som behövde vinna matchen för att ta hem seriesegern.

Laget gjorde dock en hyfsad avslutning av mittakten där Jeremias Lindewall fick göra sitt första mål för klubben när han via köksvägen tog tillvara på en retur och satte reduceringen till 3-2.

När Filip Rydström sedan kvitterade hemmalagets ledning till 3-3 redan i den sista periodens andra minut kände man att en vändning på matchen var på god väg att ske. Spelet talade också för det men för odistinkta avslut, målramar i vägen och till slut en inte tillräcklig desperation framför motståndarkassen gjorde att hemmalaget höll stången. Inte ens spel i fem mot tre för Brödernas/Väsby resulterade där laget återigen inte fick sitt spel i PP att fungera.

Med tre minuter kvar av matchen togs en timeout och därefter satsade allt på ett kort. Linus Ryttar plockades ut för att spela sex mot fem och därigenom försöka vinna matchen. Men för trubbigt anfallsspel gjorde att Enköping kunde sätta stopp för de planerna och istället sätta segerpucken när den träddes in i den tomma kassen.

Sammanfattningsvis så är det trist att laget inte kunde bjuda upp till en bättre insats när en serieseger ändå stod på spel. Det var alldeles för tafatt och taffligt under stora delar av matchen och det gjorde att Enköping fick ta sin första seger mot laget denna säsong. Brödernas/Väsby växlade upp i matchen efter en svag inledning och även fast laget ryckte upp sig i den sista perioden så var det i slutändan ändå bevisligen inte tillräckligt bra för att vinna matchen.

Erik Aterius var inte någon som visade upp någon halvhjärtad inställning till uppgiften. Kämpade och slet exemplariskt matchen igenom och får tack var den viljan tre grisar från insatsen.

Två grisar tilldelas Nicklas Nousiainen som även han var pigg ute på isen och som framför allt ledde styrkorna under matchens första halva när väldigt många andra i laget underpresterade.

Sista grisen ges till Elias Ewertzh som var en av få spelare i de egna bakre leden som lyckades sätta fart på pucken och samtidigt var solid i närkampsspelet.

I övrigt sätts plustecken till Walfridsson, Brandhammar samt till Lindewall som återigen var den spelare i offensiven som bröt flest mönster.