Hårt arbete gav andra raka derbysegern

Det satt hårt åt ikväll, men till slut malde Brödernas/Väsby ner Vallentuna och vände 0-1-underläge till seger med 3-1 – efter att Erik Aterius skickade in det tredje målet i tom kasse. Därmed avslutade laget år 2023 på absolut bästa sätt, med två raka och lika sköna derbysegrar.

– En sönderblåst första halva av matchen gör det svårt för oss som vill vara det spelförande laget. Även fast vårt powerplay inte riktigt klaffade idag, så tycker jag att vi jobbar tålmodigt efter vår game plan, och är det klart bättre laget i spel 5 mot 5. När kvoten med tvåminutare senare var fylld, så tycker jag att vi styr och ställer det mesta där ute. Det enda som fattas är egentligen målen för att få en lite behagligare resa till slutsignalen. Två segrar i mellandagarna ger en bra start på Allettan och bra avslut på 2023. Vill passa på att tacka publiken och alla som följer oss och önska gott slut och ett Gott Nytt År, säger tränare Jesper Kemi.

Det blev alltså till slut en skön seger men laget fick verkligen jobba för den ikväll. Vallentuna var inledningsvis bättre än vad laget spelade i torsdags samtidigt som Brödernas/Väsby kanske inte riktigt fick spelet att klaffa på motsvarande sätt som var fallet i det förra mötet.

Det blev även en av utvisningar väldigt förryckt första halva av matchen. Det passade Vallentuna bäst och de var också det enda lag som tog tillvara på ett av deras numerära överlägen när deras kapten Marcus Andersson pillrade in en puck mellan benen på Linus Ryttar.

Brödernas/Väsby sköt klart flest skott under den första perioden och kom också till flest klara lägen men hade fasligt svårt att finna väg förbi en storspelandes målvakt i Vallentuna. Men mödan gav till slut betalt när Calle Åsell hittade fram med en fin passning till Henrik Rommel som från en position mitt i slottet prickade in kvitteringen till 1-1.

Första halvan av mittakten blev även den präglad av utvisningar. Vallentuna åkte på den första och sedan fick Brödernas/Väsby städa av två raka numerära underlägen. Spelet var aningen krampaktigt från båda håll och det var inte mycket till ishockey förrän Brödernas/Väsby från andra halvan av mittakten ökade på trycket. Och det även rejält.

Anfallen blev längre och längre och trots att Vallentuna höll ihop sin box på ett bra sätt så blev de slutkörda av det ständiga malandet från Brödernas/Väsbys sida.

I den sista perioden fortsatte manglingen och till slut kunde inte ens Vallentunas målvakt August Hedlund stå emot längre. Efter flera längre anfall hittade återigen Calle Åsell fram med en vägvinnande passning. Från en position bakom förlängda mållinjen hittade han med backhand upp till Anton Brandhammar som från sin backposition mötte passningen och stänkte in ledningspucken till 2-1.

I ledning så fortsatte Brödernas/Väsby sedan att hålla i taktpinnen och hade ett par-tre ytterligare fina lägen efter att backarna fyllt på i anfallen och sedan kommit till fina skottlägen.

Men Vallentuna stod pall trots den hårda pressen och med endast ett måls överläge gick det inte att slappna av förrän Erik Aterius i den sista minuten, när Vallentuna plockat ut sin målvakt, prickade in 3-1 i den tomma kassen. Först då kunde de åttahundratio åskådarna slappna av och fira den andra raka derbysegern och glädjas åt att laget inlett Allettan på absolut bästa sätt.

Sammanfattningsvis så kan man väl inte säga att det var den snyggaste av segrar för Brödernas/Väsby men trots att det gick troll i målskyttet så slutade laget aldrig att kriga ute på isen. Från andra halvan och egentligen ända fram till slutsignalen så gav det obändiga slitet till slut resultat vilket gjorde att laget till slut fann nyckeln för att kunna låsa upp Vallentunas kompakta defensiv.

Henrik Rommel var på ett strålande humör och börjar helt klart närma sig en riktigt fin matchform. Hade ständigt hög fart i sitt spel och låg bakom väldigt mycket i lagets offensiv ikväll.  Blev äntligen även målskytt och får av mig tre grisar från insatsen.

Två grisar tilldelas Rasmus Sörgardt som var riktigt rejäl i sitt spel och spelade matchen igenom med stor pondus. Klev även fram fint vid ett par tillfällen i den sista perioden och fräste fram avslut som hade förtjänat bättre öden.

Sista grisen ges till Calle Åsell som sin trogna vana var stark med pucken och sedan låg bakom vändningen via två fina framspelningar.

I övrigt går det inte att klaga på arbetsinsatsen från samtliga spelare men ett extra plus skänks ändå till Anton Brandhammar som återigen visade prov på sitt fina offensiva spel vilket i den sista perioden till sist bar frukt.