Andra raka segern för Brödernas/Väsby

Brödernas/Väsby tog andra raka segern mot Nyköping när laget även på hemmaisen segrade med 3-1. Men det var en seger med hjärtat i halsgropen och där laget i mångt och mycket räddades av en suveränt spelandes hemmamålvakt i form av Victor Olsson.

– Idag ska jag väl helt ärligt säga att vi inte har någon bra dag på jobbet. Vi är omständliga och spelar fast oss själva gång efter gång. Sista fem i första spelar vi upp oss och ”bygger bo” i Nyköpings zon. Andra är inte bättre, vi spelar med för små marginaler och bjuder Nyköping på alldeles för mycket för att vi ska vara nöjda. Tredje perioden gillar jag karaktären killarna visar. Vi städar av två boxplay, spelar disciplinerat hela vägen och ser till att få jobbet gjort – trots att vi i det stora hela inte är nöjd med vår insats, säger tränaren, Jesper Kemi.

Trots en tvåmålsledning i ryggen för Brödernas/Väsby så var det knappast en väl utförd första akt som laget bjöd hemmapubliken på. Gästerna från Nyköping kom ut väldigt tända till matchen och satte en tuff och intensiv press mot hemmalaget. Det var ett störningsmoment till den milda grad att puckarna tappades, passningar spreds och där laget hade väldigt svårt att skapa anfall.

Nyköping var klart närmare ett ledningsmål men ändå var det Carl Wassenius, som i sin hemkomst, återigen spelade en huvudroll. Nu genom ett fint offensivt tilltag och där han med en backhand hittade fram till Henrik Rommel som smällde till direkt. Skottet var hårt och välplacerat och målvakten hann inte upp med plockhandsken för att förhindra ledningsmålet.

Målet som sköts in i den sjätte matchminuten, fick dock ingen större förändring av matchbilden där det var fortsatt var Nyköping som dikterade de mesta.

Men under periodens sista fem minuter hittade Brödernas/Väsby äntligen vägar upp i anfallszon och väl där trivdes laget riktigt bra. Man snurrade stundtals friskt med gästerna och efter ett fint initiativ av Nicklas Nousiainen så hamnade pucken till sist hos en påfyllande Sebastian Walfridsson. I fritt läge visade han sedan gott prickskytte när han sprätte in 2-0 fasligt nära målvaktens vänstra kryss.

Att det kan svänga snabbt i hockey fick vi ett påtagligt bevis på redan i den andra periodens första minut. Tjugosex sekunder in i den räddar nämligen Victor Olsson, nästan mirakulöst, ett givet mål. Tio sekunder senare vänder Brödernas/Väsby på spelet och Jeremias Lindewall och Filip Barklund störtar fram i ett två mot ett läge. Jeremias stod sedan för en otroligt fin passning när han väntade in alldeles perfekt läge innan han gav Filip Barklund öppen kasse och där han hängde in 3-0.

Det målet trodde man möjligtvis skulle stjälpa arbetsmoralen hos Nyköping men istället blev det precis tvärtom. Visserligen stod hemmalaget för några fina aktioner strax efter utökningen men från mitten av perioden och framåt så var det återigen gästerna för hela slanten.

Hade det inte varit för en glödhet Victor Olsson i hemmakassen så hade Nyköping gjort fler än det enda mål som han ändå tvingades släppa ifrån sig. Men det målet kunde han inte göra något åt eftersom det var efter en stolpträff och där pucken sedan träffade en ensamt ståendes Nyköpingspelare som i tom kasse kunde reducera till 3-1.

Den sista perioden blev bättre för Brödernas/Väsby som satte på sig krigarstället. Men trots det skapade Nyköping ändå tillräckligt mycket framåt att det återigen krävdes stordåd av Victor för att hålla gästerna stången.

Det ska även sägas att marginalerna var på hemmalagets sida ikväll vilket blev tydligt när det återstod mindre än tre minuter av matchen då pucken, minst sagt, dansade på mållinjen. Men det blev till sist en gladtango för Brödernas/Väsby som höll ut, tog ännu en trepoängare som grädde på moset, så gick laget upp i serieledning av den minst sagt täta tabellen i Allettan Norra.

Sammanfattningsvis så är det dock ganska svårt att vara nöjda med spelinsatsen som, om man ska vara helt ärlig, lämnade en del i övrigt att önska. Men effektivitet framåt, vasst målvaktsspel samt tre poäng är det man får ta med sig och sedan är det ju inte helt fel att inneha tätpositionen i tabellen.

Det är inte svårt att ta ut matchens spelare för kvällen eftersom Victor Olsson i hemmakassen var näst intill fenomenal. Brödernas/Väsby har han att tacka för segern och de tre grisarna är inget annat än feta.

Två grisar tilldelas Sebastian Walfridsson som fortsatte att spela som en klippa i försvarszonen och som där till även bjöd på ännu en fullträff från sin sticka.

Sista grisen ges till Erik Aterius som visade härlig karaktär matchen igenom tack vare sitt fräna spel och aldrig sinande energi.

Slutliga omnämnanden skänks till Nicklas Nousiainen, Gilbert Gabor, Filip Barklund, Dennis Good Bogg samt till återvändande Jacob Spångberg som visade upp gott gry och starka nypor i den egna zonen.

Vid pennan

Matchstatistik:
Brödernas/Väsby – Nyköping 3-1 (2-0, 1-1, 0-0)
Period 1: 1-0 (05.25) Henrik Rommel (Carl Wassenius, Linus Rotbakken), 2-0 (19.13) Sebastian Walfridsson (Nicklas Nousiainen, Victor Olsson).
Period 2: 3-0 (00.36) Filip Barklund (Jeremias Lindewall, Daniel Carlqvist), 3-1 (07.04) Albin Ivarsson-Hamberg.