Övertidsförlust i Sundsvall

Brödernas/Väsby tog en tuff och jämn kamp till övertid borta mot Sundsvall men föll till slut i övertiden med 3-2. Det efter en match som präglades av kamp och vilja men där hemmalaget kändes snäppet vassare vilket till slut fällde avgörandet.

-Som helhet är inte insatsen där idag. Vi är slarviga över hela banan och kvaliteten på passningar samt mottagningar är på för låg nivå idag. Vi tar med oss en poäng härifrån men det nog allt. Nu gäller det att ta fram den berömda spegeln och verkligen ladda om inför Piteå imorgon, säger tränare André Smulter.

Det blev en första akt med ganska mycket försvarsarbete från Brödernas/Väsbys sida. Sundsvall kom ut precis så hårt som man hade kunnat förvänta sig och försökte sätta en hög press. Den pressen skötte gästerna ganska bra men fick aldrig riktigt igång passningsspelet där många missade klubbkamratens klubba och rann ut i sanden.

Men laget fick ändå en väg in rent offensivt i matchen, när gästerna drog på sig två utvisningar inom loppet av mindre än två minuter. Det innebar spel fem mot tre i tjugotvå sekunder men där laget endast behövde använda sexton av dessa innan ledningspucken var inskjuten. För målet stod Christian Hägg som distinkt smällde upp pucken i nättaket efter en väl avvägd passning av Carl Wassenius.

Resterande del av perioden blev mestadels ett ställningskrig och där Brödernas/Väsby stod för en del starka ingripanden och ofta förhindrade hemmalaget att få igenom sina skott med uppoffrande skottäckningar.

Men hemmalagets press intensifierades under mittakten och till slut kunde Brödernas/Väsby inte stå emot. En av ganska många bortslagna passningar från den egna zonen hamnade till slut i gapet på en hemmaspelare som i samma dragning lurade såväl en back som målvakt Linus Ryttar innan kvitteringspucken skickades in med en backhand.

När Brödernas/Väsby sedan mot mitten av perioden drog på sig en utvisning var den allmänna känslan att hemmalaget nog gick mot en ledningspuck. Men Brödernas/Väsby klarade av anstormningen och istället så frispelades den tidigare utvisade spelaren Anton Brandhammar direkt efter att han kom ut från utvisningsbåset. I friläget lyckades han efter lite om och men, överlista målvakten och där linjedomaren noterade att pucken till slut var över mållinjen.

Det var ställningen efter två perioder men olyckligtvis, ur gästernas perspektiv, sköt Sundsvall in kvitteringspucken redan efter fyrtioen sekunder av den tredje perioden. Det efter att hemmalagets back Nils Nordh alldeles för lätt, från den egna zonen, fick ta pucken hela vägen in till Brödernas/Väsby zon innan han med ett rappt skott hittade en lucka förbi Linus Ryttar.

Ett kanske inte helt otagbart avslut men Linus Ryttar stod annars för en klart godkänd insats och såg till att hemmalaget inte hittade vägen fram till ett ledningsmål.

Istället var det Brödernas/Väsby som mot slutet av matchen hade den bästa möjligheten att ta med sig de tre poängen då laget fick med sig ett numerärt överläge när det återstod mindre än fem minuter kvar av matchen.

Men kvaliteten i Brödernas/Väsbys spel var idag inte tillräckligt bra och det blev ganska tydligt i övertiden. Spelet med puck hackade i mångt och mycket under hela matchen och det tänkte anfallet där stoppades ganska enkelt i mittzonen. Sedan startade Sundsvall en av många i matchen, omställningar vilket sedermera gav dem avgörandet till 3-2. Ett mål som det är svårt att säga inte var annat än välförtjänt sett till hela matchen där Brödernas/Väsby krigade väl men där spelet helt enkelt till slut inte var tillräcklig för att leda till en seger.

För sammanfattningsvis så var spelet med pucken alldeles för svagt för att såra ett väldigt piggt spelandes hemmalag. Det blev för omständligt från den egna zonen och där många tänkta passningar missades vilket till slut gav hemmalaget ett momentum som de till slut utnyttjade.

Erik Aterius kämpade, slet och gav verkligen sitt allra yttersta i matchen vilket mer än väl matchade hemmalagets energi och gör så att han tar hem tre grisar från insatsen.

Två grisar tilldelas Jacob Spångberg som stod upp härligt i den egna zonen och var en stor bidragande orsak till att hemmalagets furiösa offensiv inte gav bar den frukt som den kanske hade förtjänat sett över sextio minuter.

Sista grisen ges till Linus Ryttar som kanske borde ha knipit gästernas kvittering till 2-2 men som där innan och även efter stod för en solid insats i kassen.

Slutligt omnämnanden skänks slutligen till Christian Hägg som var inblandad i båda målen framåt. Men i övrigt kan nog de flesta visa mer än detta och förhoppningsvis kommer det ut mot Piteå under söndagen som blir ännu ett eldprov.

Vid pennan

Matchstatistik:
Sundsvall – Brödernas/Väsby 3-2 OT (0-1, 1-1, 1-0, 1-0)
Period 1: 0-1 (09.24) Christian Hägg (Carl Wassenius, Linus Rotbakken).
Period 2: 1-1 (03.54) Linus Millner Westberg, 1-2 (09.59) Anton Brandhammar (Joni Nikko, Christian Hägg).
Period 3: 2-2 (00.41) Nils Nordh.
Period 4: 3-2 (01.07) Martin Arpe.
Skotten: 37-33 (8-9, 16-8, 11-15, 2-1)
Utvisningar: 8-8 (4-4, 0-2, 4-2, 0-0)
Publik: 588 åskådare, Brandcode Center, Sundsvall