Brödernas/Väsby föll i Piteå

Brödernas/Väsby förlorade i en jämn match borta mot Piteå med uddamålet 2-1. Laget kämpade hårt och stod för en bra försvarsmässig insats men var inte tillräckligt vassa i anfallsspelet som man aldrig riktig fullt ut fick att fungera.

– Svårt att analysera så här direkt efter men vi pratade inför matchen om dess betydelse och ändå kommer vi inte ut så bra som vi vill. Andra perioden tycker jag att vi i stora delar gör det ganska bra. Vi börjar spela mer fysiskt och får på det sättet även bättre tryck offensivt. Tycker att vi gör ett ärligt försök i tredje, tyvärr får vi ett 2-0 mål emot oss lite oturligt, men vi svarar direkt och jagar efter det kvittering. Piteå gör det svårt för oss på slutet och dom lyckas hålla undan. Sur förlust men vi får analysera detta, komma ut ännu starkare och se till att Hudik får betala för detta på onsdag, säger tränare Jesper Kemi.

Det blev en första period med pendlande initiativ från båda lagen. Brödernas/Väsby inledde väldigt piggt och skapade sig tre hyfsade chanser inom loppet av matchens första fyra minuter. Därefter var det Piteå som skruvade åt tumskruvarna och hade ett par farliga styrningar efter att de fått igenom skott. Det oftast strax efter offensiva tekningar där laget vann flest dueller.

Sett till hela perioden så kändes det som att Piteå vann den på poäng och där Linus Ryttar fick jobba hårdast hos gästerna men något som han gjorde med den äran.

Mittakten blev även den aningen pendlande men nu var den mer fördelad till en stark första halva av Piteå medan Brödernas/Väsby avslutade den andra bäst. Men Piteå var det som drev matchen vilket blev ganska tydligt under den första halvan av mittakten då laget skapade ett par-tre bra chanser men där Linus Ryttar höll emot riktigt bra.

När periodens mitt precis hade passerat jublade Brödernas/Väsby för mål. Men att pucken var inne i röran framför mål, var inget som domaren uppmärksammade varför inget mål tilldömdes. Istället hittade han några minuter senare en aningen billig utvisning på Melker Kull. Den utvisningen blev även kostsam efter det var i just den som Piteå sköt in ledningsmålet. Det efter ett överspel och därefter direktskott av backen Oscar Eriksson.

Brödernas/Väsby hade så långt i matchen haft problem med att få till det offensiva spelet men avslutade i alla fall mittakten bäst. Laget fick då även med sig utvisningar och skapade ett hyggligt tryck i Piteås zon. Fredrik Forsberg avfyrade bland annat tre projektiler men där endast en träffade mål och då var målvakten tillräckligt med på avslutet.

Brödernas/Väsby kom ut riktigt vasst i den sista perioden och frestade hemmamålvakten med några skapliga avslut under de fem första minuterna. Men inte långt därefter, fick hemmalaget till ett längre anfall. I efterdyningarna av det kom även 2-0, i ett moment där de strax innan prickat stolpen. Väldigt tungt mål för Brödernas/Väsby att släppa in men där laget ändå knöt näven.

Sekunder senare var det även reducerat när Christian Holmblad snärtade in 2-1 efter ett rappt avslut. Målet föranleddes för övrigt av en härligt forecheckandes Elias Ewertzh som framgångsrikt stod för en tung tackling vilket startade anfallet som det sedan blev mål på.

Målet fick förnyad fart på Brödernas/Väsby men Piteå svarade upp med ett riktigt starkt försvarsarbete. De försvarade sig väldigt bra och gav aldrig Brödernas/Väsby någon enkel väg in mot målet. Trots ett gott försök så ville inte riktigt pucken studsa gästernas väg utan man tvingades konstatera att även helgens andra match slutade i moll.

Sammanfattningsvis så går det inte att klaga på inställningen i matchen och heller inte på försvars- eller målvaktsspelet. Det var riktigt bra matchen igenom men det blev dessvärre på bekostnad av lagets offensiva spel som helt enkelt inte var tillräckligt bra för att såra ett starkt spelandes hemmalaget.

Rasmus Sörgardt var en riktig gigant i Brödernas/Väsby och gjorde en väldigt bra insats över hela isen. Rejäl, tuff och säker i den egna zonen och offensivt var han även med och bidrog vid ett flertal tillfällen. Tre feta grisar således till Rasmus.

Två grisar tilldelas Linus Ryttar som återigen stod för en riktigt bra insats i målet och inte alls kan lastas för de två insläppta målen.

Sista grisen ges till stenhårda Elias Ewertzh som i en ovan roll som center verkligen tog uppgiften på allra bästa sätt. Jobbade hårt och smällde Piteås spelare så ofta han kunde och var väldigt nyttig för laget.

Slutligt omnämnanden skänks slutligen samtliga backar som gjorde en bra insats vilket dock tyvärr hjälpte föga då offensiven helt enkelt inte var tillräckligt vass.

Vid pennan

Matchstatistik:
Piteå – Brödernas/Väsby 2-1 (0-0, 1-0, 1-1)
Period 1:
Period 2: 1-0 (13.41) Oscar Eriksson.
Period 3: 2-0 (06.29) Alexander Popovic, 2-1 (06.48) Christian Holmblad (Anton Brandhammar, Rasmus Sörgardt).
Skotten: 26-23 (9-4, 10-8, 7-11)
Utvisningar: 8-10 (4-6, 4-4, 0-0)
Publik: 428 åskådare, LF Arena, Piteå