Inför Hudiksvall med Jacob Spångberg

Vi börjar närma oss slutfasen av Allettan Norra och denna vecka spelar faktiskt Brödernas/Väsby sina två sista hemmamatcher för den här serien. Hudiksvalls HC gästar laget under onsdagskvällen medan ett snabbt returmöte väntar mot Piteå under fredagskvällen. Därefter stundar två bortamatcher mot i tur och ordning Lindlöven samt så onsdagens motståndare Hudiksvall.

Det är fyra matcher där poäng måste bärgas för Brödernas/Väsby. De dubbla förlusterna i helgen mot Sundsvall och Piteå har varit kostsamma och lett fram till att laget i skrivande stund ligger fyra i tabellen. Men då ska även sägas att seriefemman Boden och sexan Hanviken endast ligger poängen bakom och har dessutom spelat två respektive en match färre. Om de vinner sina hängmatcher åker Brödernas/Väsby ner på en sjätteplats och det är ingen höjdarplacering när man betänker rankingen inför playoff-spelet.

Så nog behöver laget allt hitta tillbaka till segerspåret igen och varför inte starta upp med det redan onsdag kväll. Men det är ett oerhört tufft motstånd som väntar laget i form av Hudiksvalls HC som har ett rakt igenom starkt lag. Men de har precis de flesta lagen i Allettan Norra blandat och givit och ligger endast två poäng före oss i tabellen. Dock med en match färre spelad.

Hudiksvall bytte tränare inför säsongen och står för en mer offensiv och sevärd ishockey denna säsong. De öser in mål framåt men det har varit lite på bekostnad av det defensiva

spelet där laget inte riktigt stått att känna igen. Men oavsett vad som varit så kommer de att bjuda på ett oerhört tufft motstånd i Renew Arena och Brödernas/Väsby måste upp rejält i nivå för att kunna lugga dem på poäng.

Jag har inför matchen tagit några ord med comebackande Jacob Spångberg. Han gjorde smygdebut mot Nyköping förra onsdagen och spelade sedan mycket och väldigt bra i helgen. Så här går hans tankar efter helgens matcher och även vad han tänker inför mötet mot Hudiksvall.

Hej Jacob! Det blev en lång resa upp till Norrland och dessvärre åker vi hem med endast en poäng i bagaget. Hur skulle du vilja summera dessa två matcher?

-Två matcher där vi inte lyckas få ordning på vårt egna spel med puck och får för lite kontrollerade anfall. Vi arbetar hyfsat men är för otajmade och spretiga och förlorar därför.

För din del blev dessa matcher den riktiga comebacken och jag tycker att du skötte helgen med den äran. Hur kändes det själv i kroppen och knoppen i dessa två matcher?

-Det har känts okej med tanke på den långa frånvaron, men jag har väldigt mycket mer i mig som jag ska försöka plocka fram så fort som möjligt och hjälpa laget ännu mer.

Du spelade ju i HA förra säsongen med Almtuna och har haft ett uppehåll fram till förra veckan. Hur svårt har det varit att komma in i det hela igen?

-Det har gått bra men självklart är man inte på samma nivå som de andra när det gäller tajming och såna saker men jag kämpar varje dag för att komma ikapp. Fysiskt känner jag mig stark än så länge.

Men vi återgår till matcherna som spelades. Vad är det i vårt spel som inte fungerat tillräckligt bra vilket ledde till att vi inte kunde ta mer än en poäng från matcherna?

-Spelet med puck nerifrån egen zon och hur vi hanterar motståndarens press måste bli bättre, samt kvalitet på offensiva ingångar i anfallszonen.

Vi vänder på frågan, vad kan vi ju göra bättre i vårt spel till matchen på onsdag mot Hudik?

-Vi måste bli mer noggranna och hjälpa varandra bättre. Om vi kan bli mer synkroniserade och ha bättre kvalitet på passningar kommer vi få ut mer av varje individ. Det är något vi har pratat om och hoppas förbättra till kommande matcher.

Det är ännu ett topplag som vi då möter. Vad tror du väntar oss då?

-Vi respekterar alla våra motståndare men i slutändan så är det vi själva som bestämmer hur matchen kommer att bli. Vi har tillräckligt med kvalitet för att vinna varje match och det är dags att visa det nu.

// # 7 – Jacob Spångberg

Glädjande nog är matchtruppen något påfylld sedan helgens matcher. Victor Olsson samt Gilbert Gabor är tillbaka vilket gör att samtliga utom Henrik Rommel nu är i speldugligt skick.

Varmt välkomna till en härligt spännande batalj!

Vid pennan

Krister Holmgren