Snack med Ewertzh inför mötet mot Piteå

Endast tre matcher återstår av Allettan för Brödernas/Väsbys del och endast en av dessa spelas på hemmais. Den går av stapeln under fredagskvällen då Piteå HC kommer på besök. Då ska Brödernas/Väsby försöka få revansch för uddamålsförlusten i söndags då Piteå vann en jämn och tät match med 2-1. Försvarsmässigt gjorde Brödernas/Väsby då en klart godkänd insats men offensiven hostade desto mer.

Desto skönare då att laget under onsdagskvällen fick så fin utdelning framåt när fem vackra mål skottades in mot Hudiksvall och där de tre poängen var absolut välbehövliga. Men lika önskvärda är de även efter fredagskvällens match och jag tror att laget är riktigt sugna på att ta revansch från förlusten mot dem i söndags.

Fredagskvällen innebär också lite extra festliga åtaganden i Renew Arena. Det är nämligen fri entré för alla barn/ungdom samt en medföljande vuxen per barn/ungdom. Brödernas foodtruck är också på plats samt att det blir godisregn i pausen och där även föreningens maskot ”Vildis” är på plats. Förhoppningsvis blir det en publikfest och där så klart merparten av åskådarna kommer att hålla tummarna för hemmalaget.

En som gjorde en riktigt bra match senaste lagen möttes och som då dessutom spelade på en minst ovan position, var Elias Ewertzh. Backresen har de senaste matcherna spelat center och verkligen gjort det med den äran där hans fysiska spel komm

it till sin rätt. Det både smäller och sjunger i sargerna efter hans hårda tacklingar och förhoppningsvis kan han fortsätta i den andan även i returmötet. Jag har tagit några ord med gode Elias inför matchen och hans tankar inför den låter enligt följande.

Hej Elias! Vilken kraftansamling det blev mot Hudik igår. En otroligt skön seger med 5-4. Vad har du att säga efter insatsen?

-Tja Krister! En väldigt skön seger, men välförtjänt anser jag. Tycker att alla är påkopplade från start och arbetsinsatsen från samtliga var riktigt bra och då kommer också resultaten.

Det känns som att laget verkligen krigade stenhårt för den skalpen. Hur gick tongångarna inom laget före och under matchen?

-Håller helt med dig för alla krigade verkligen för att vinna matchen. Det var mycket energi från omklädningsrummet som vi tog med oss ut på isen och i båset. 

Vad tycker du att vi framför allt gör bra och som vi kan ta med oss inför fortsättningen?

-Tycker i det stora hela att vi höjde alla delar i spelet, men spelet med puck och det fysiska spelet stack ut lite extra. Det är något vi ska ta med oss inför fortsättningen.

För din del har du den senaste tiden spelat i en aningen ovan roll som center men som du axlat väldigt bra. Hur känns det för dig att spela mer i anfallszonen än i den egna?

-Haha, ja det är kul att testa något nytt. Det klart de är roligt att spela i anfallszon och försöka bidra med något framåt också. 

Vad är svårt med att spela center kontra på backen?

-De största skillnaderna är väl att vara spelbar i en annan position i egen zon och att sätta press på motståndarna högt upp i banan. Det är väl det som är mest olikt backspelet.

Nu möter vi Piteå som vi söndags förlorade med uddamålet 2-1. Hur uppfattade du Piteå som lag och hur kan vi göra för att ta revansch på dem?

-Piteå spelade mycket på fart samtidigt som de var disciplinerade. Vi måste höja vår arbetsinsats från senast och följa vår struktur, så kommer vi ge oss själva chansen att vinna matchen.

 Slutligen Elias, vad blir nycklarna för ännu en seger på fredag och på vilket sätt ska du försöka gå i bräschen för det?

-Vi måste göra det hårda jobbet i 60 minuter, då är vi framgångsrika. Jag kommer att spela fysiskt, åka mycket skridskor och bidra med energi till laget. Alla måste axla sin roll till 100% – då tar vi 3 poäng.

// # 17 – Elias Ewertzh

Det är två förändringar i matchtruppen från senast. Joni Nikko har en smärre skada och vilar från matchen men i gengäld är Rasmus Rudslätt tillbaka från AIK.

Varmt välkomna till hockeyfesten!

Vid pennan

Krister Holmgren