Marginalerna grinade emot Brödernas/Väsby

Brödernas/Väsby dominerade matchen borta mot Lindlöven under stora stycken. Trots det lyckades man förbli mållösa och förlora med 2-0. Marginalerna var helt enkelt inte på lagets sida ikväll, och där hemmalaget med sekunder kvar av matchen satte 2-0-pucken i tom kasse.

– Spelmässigt håller vi oss till vår matchplan alla sextio minuter. Däremot, att vi inte gör ett par mål på 47 skott är för uddlöst. Naturligtvis en svidande förlust, och vi hade kanske förtjänat mer idag, men så är idrotten. Blicken är framåt, men vi ska analysera denna match noggrant och studsa tillbaka mot Hudiksvall, säger tränaren, André Smulter.

I kväll blev det inte lagets kväll mot Lindlöven – heller. Senaste gången lagen möttes vann Lindlöven med 2-0 och exakt samma siffror blev det ikväll. Men det var sannerligen inte ett resultat som ger en rättvis bild över matchen där Brödernas/Väsby stundtals dominerade stort och vann bland annat skotten med hela 47-24.

Men detta var en kväll där det mesta grinade emot vilket inte minst hemmalagets ledningsmål blev ett bra bevis för. Brödernas/Väsby spelade då ett numerärt överläge men tappade ut en passning i mittzonen. När backen Anton Brandhammar skulle åka och hämta pucken stod linjedomaren där och gjorde så att Anton tappade såväl klubban som pucken. Det gav Lindlöven ett friläge som de utnyttjade kliniskt och gav dem 1-0. Olyckligt givetvis, men inte desto mindre surt.

Så långt in i matchen hade gästerna, förutom de allra första inledande minuterna, haft ett rejält grepp om hemmalaget. Men trots goda chanser misslyckades laget med att överlista Lindlövens målvakt som bara växte ju längre matchen led. Sedan ska väl också tilläggas att avsluten inte var av de bättre slagen vilket fortsatte även under de två efterföljande perioderna.

Stundtals hade då Brödernas/Väsby långa anfall och väldigt mycket puckinnehav men Lindlöven är ett försvarsskickligt lag och höll insidan bra. Det gjorde målvaktsjobbet för hemmalaget lättare och de riktigt heta chanserna lös ändå med sin frånvaro för gästerna trots att man i perioden fick fram sjutton skott mot målet.

Trots fortsatt underläge tappade Brödernas/Väsby aldrig tålamodet. Laget tryckte oförtrutet på men den sista lilla passningen eller det avgörande skottet hittade aldrig den rätta vägen. Med utplockad målvakt gick det inte heller och det hela slutade med att Lindlöven med dryga halvminuten kvar av matchen spikade slutresultatet när de sköt in 2-0 i tom kasse.

Sammanfattningsvis så blev det en spelmässigt bra insats för Brödernas/Väsby som sett till det verkligen gav sig själv chansen att vinna matchen. Men precis som tränare Smulter säger, var offensiven ändå för uddlös för trots ett koppel av goda lägen saknades det sista bettet som hade krävts för att överlista en storspelandes hemmamålvakt.

Det enda som var positivt med kvällen är att laget bibehåller serieledningen trots förlusten då alla andra topplagen, förutom Lindlöven då, även de förlorade sina matcher. Men det är klart att denna förlust klart försämrade lagets möjligheter till en topp två placering då inte ens en seger borta mot Hudiksvall i serieepilogen är någon garanti till det.

Rasmus Rudslätt var på ett riktigt bra humör och hotade ideligen Lindlöven tack vare bra fart och framfusighet i spelet. Han var inblandad i det allra bästa för Brödernas/Väsby ikväll och tar tack vare det med sig tre grisar från matchen.

Två grisar tilldelas återigen Rasmus Sörgardt som hade hela sex skott på mål och verkligen var med och bidrog i offensiven samtidigt som han var stabil i den egna zonen.

Sista grisen ges till målvakt Victor Olsson som bara släppte in ett mål från kvällen och som stod för ett par riktigt fina räddningar i den sista perioden när Lindlöven gavs några fina kontringslägen när laget blev lite för framtunga.

Men jag tycker att laget rent kollektivt stod för en klart godkänd spelmässig insats och det var egentligen bara den rätta udden i avslutningarna som inte var på plats. Något som dessvärre är ganska så nödvändigt, tyvärr.