Förlust i tätt möte i Hudiksvall

Brödernas/Väsby stod för en spelmässigt klart godkänd insats men saknade återigen den rätta udden för att ta tillvara på chanserna. Hemmalaget var lite vassare på den varan och vann således ett tätt och jämnt möte med 3-1.

– En spelmässigt ganska jämn tillställning där Hudiksvall har spelmässigt litet övertag första halvan och vi litet övertag andra halvan av matchen. Tyvärr gör vi bara ett mål idag och då är det svårt att vinna. Självklart kommer vi analysera matchen och jag kan säga redan nu att vi har några delar i spelet som vi kommer att skruva på inför ett efterlängtat slutspel som drar igång på tisdag, säger tränare Jesper Kemi.

Med matchens betydelse i bakhuvudet var det av förklarliga skäl noggranna spelare som matchades under den första perioden. Det strålade inte direkt av vassa målchanser men det mesta och bästa skapade ändå hemmalaget. Dels i lagets numerära överläge, det enda i perioden för övrigt, dels även i spel fem mot fem. Framför allt hade de mest pucktid i offensiv zon och frestade med en del avslut där de sedan gick på hårt på returerna.

Målvakt Victor Olsson i Brödernas/Väsby fick slita klart hårdast av de båda målvakterna medan hans kollega i Hudik inte direkt behövde briljera. Det eftersom skapade chanser från gästernas sida var ganska sparsmakade under den första perioden där ett offensivt initiativ av Anton Brandhammar, där han tog vägen via köksvägen och därefter vände sig om fick i väg ett hyfsat avslut, var lagets bästa.

Två olyckliga minuter i början av mittakten kostade rejält för Brödernas/Väsby. Först var det en onödigt tagen utvisning, strax framför mål, som blev dyrbar. För i detta numerära överläge smällde hemmalagets måltjuv Alexander Bjurström in ledningspucken för Hudiksvall. Det efter ett skott rakt upp i Victor Olssons högra kryss och där han dessutom var helt skymd framför sin egen kasse.

De dryga två minuterna senare blev riktigt olyckliga för Brödernas/Väsby. Det eftersom en slarvig passning i egen zon och därtill ett felskär, gav hemmalaget ett pangläge som rutinerade Henrik Olsén dundrade in.

Det gav med sig en tagen timeout av tränarduon Kemi och Smulter för att försöka få rätsida på det som precis hade skett. Och det blev också startskottet på det som sedan skulle bli en riktigt bra period för Brödernas/Väsby.

I den sjunde minuten fick laget med sig sin första utvisning för matchen och då tog det bara sju sekunder innan det var reducerat. Carl Wassenius peggade upp för Fredrik Forsberg som med ett hårt direktskott hittade in mellan benen på hemmamålvakten.

Laget gjorde sedan många bra saker ute på isen där bland annat Fredrik Forsberg träffade stolpen. Filip Barklund var centimetrar ifrån nätkänning, två gånger om dessutom och mot slutet av perioden var Joni Nikko helt ren framför mål men fick inte med sig avslutet.

Det var avslut värda bättre öden och trots den fina starten som Hudiksvall fick av perioden, så var det nog ändå ett aningen tilltufsat hemmalag som klev av perioden, trots ledning i ryggen.

Förutom en ledning i ryggen fick hemmalaget även med sig en utvisning i andra periodens sista sekund. De fick med andra ord inleda perioden i spel fem mot fyra men gjorde det inte bättre än att Nicklas Nousiainen stal pucken och skapade sig själv en jättechans. Men att omsätta lägen till mål var inte Brödernas/Väsbys melodi för kvällen. Istället stod laget för ett slarvigt pucktapp i mittzon och då ställde Hudiksvall snabbt om. En rak passning senare så hade en forward smugit sig emellan Brödernas/Väsbys backar och blev fri med Victor Olsson. En elegant dragning senare var tvåmålsledningen återigen ett faktum.

Rent spelmässigt lät sig inte Brödernas/Väsby dock nedslås av det utan fortsatte oförtrutet vidare och skapade sig trippla lägen till att göra mål mot mitten av perioden. Men när chanserna inte omsatte stärktes hemmalaget av att hålla stången och kämpade sedan tillräckligt bra för att förhindra ytterligare mål i matchen.

Brödernas/Väsby får endast med sig en spelmässigt bra insats från kvällen men där laget mycket väl hade kunnat få med sig poäng från matchen. Men likt matchen mot Lindlöven för en vecka sedan, så var marginalerna inte riktigt på lagets sida ikväll.

Anton Brandhammar hade en riktigt bra kväll och var inblandat i mycket offensivt gott från Brödernas/Väsbys sida samtidigt som han satte bra fart på spelet från den egna zonen. Tre grisar tilldelas således Anton!

Två grisar tilldelas Jacob Spångberg som var ett kraftverk i egen zon och som därför gick segrande ur de flesta duellerna.

Sista grisen ges till väldigt nyttiga Gilbert Gabor som var blytung i närkamperna och stod för en solid insats ute på isen.

Från ett annat jämnt och tämligen välspelandes Brödernas/Väsby skänks slutligen några extra plus till målvakt Victor Olsson, till målskytten Fredrik Forsberg samt till Rasmus Sörgardt.

Förlusten ikväll innebär att laget slutar på en sjätteplats i tabellen och kommer som näst sista lag att få välja sin motståndare i Kvartsfinalspelet. Den valproceduren går av stapeln på söndag och matchserien spelas i bäst av fem matcher där Brödernas/Väsby inleder med två raka hemmamatcher, på tisdag och onsdag i nästa vecka.

Vid pennan

Matchstatistik:
Hudiksvall – Brödernas/Väsby 3-1 (0-0, 2-1, 1-0)
Period 1:
Period 2: 1-0 (02.20) Alexander Bjurström, 2-0 (04.02) Henrik Olsén, 2-1 (07.17) Fredrik Forsberg (Linus Rotbakken, Carl Wassenius).
Period 3: 3-1 (05.31) Karl Umegård.
Skotten: 26-26 (13-5, 9-11, 4-10)
Utvisningar: 4-8 (0-2, 2-8, 2-0)
Publik: 1064 åskådare, Holmen Center, Hudiksvall